Sairaalahoidon tarve koronan takia noussut – selittyy osin laitoksissa olleilla epidemioilla

Koronatartunnat

Viime päivinä on nähty sekä perusterveydenhoidossa että erikoissairaanhoidossa merkittävää nousua koronaviruksesta johtuvan sairaalahoidon tarpeessa, kertoi sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki tänään tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa osa noususta selittyy kirjauskäytäntöjen muutoksilla, mutta tällä hetkellä lukuja nostavat myös useat laitosepidemiat. Voipio-Pulkin mukaan tämä on asia, johon nyt tulisi kiinnittää erityisesti huomiota.

Tällaisia tapauksia on ollut esimerkiksi Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä, joissa myös ilmaantuvuusluvut ovat olleet jyrkässä nousussa.

Päijät-Hämeen keskussairaalassa todettu koronaepidemia on levinnyt kuntoutussairaala Jalmariin, jossa on toistaiseksi todettu yksi tartunta. Sekä yksi Jalmarin että yksi keskussairaalan vuodeosasto on suljettu uusilta potilailta koronatilanteen takia, tiedottaa alueen hyvinvointiyhtymä Päijät-Sote.

Teho-osastojen paikkamäärää on lisätty. Tilanne on Päijät-Soten mukaan sairaaloiden toiminnan kannalta vakava.

Sairaalan kiireetön leikkaustoiminta on tällä hetkellä mahdollisimman vähäistä, jotta kiireellinen ja päivystystoiminta voidaan turvata. Kiireettömät leikkaukset siirtyvät myöhemmäksi.

Juttua täydennetty Päijät-Hämeen tiedoilla klo. 12.18.