Saarikko MT:lle: Koronarajoituksia pitää jatkossa säätää sen mukaan, paljonko sairastuneita joutuu sairaalahoitoon – Myös taloudelliset ja sosiaaliset haitat tulee huomioida

Koronarajoitukset

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan koronarajoituksista pitäisi säätää jatkossa enemmän sen mukaan, paljonko tartunnan saaneita joutuu sairaalahoitoon. Saarikko kommentoi asiaa Maaseudun Tulevaisuudelle.

Koronatartuntojen määrä on noussut viime aikoina 600–700 tietämille vuorokaudessa. Vakavasti sairastuneiden määrä ei kuitenkaan ole noussut.

Saarikon mukaan keskusta haluaa nykyisenlaisessa tilanteessa huomioida taloudelliset ja sosiaaliset haitat, kun pohditaan mahdollisia uusia rajoitustoimia.

– Etenkin nuorten suojelu haitoilta on erittäin tärkeää. Yläkoulujen, toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijoiden harrastuksia ei saisi enää sulkea ja nuoret tulisi rokottaa.

Jos rajoituksia täytyy säätää, on Saarikon mukaan loogisempaa puuttua aikuisten toimintaan.

Hallituksen on tarkoitus keskutella koronastrategiastaan torstaina. Keskusteluissa käsitellään luultavasti myös koronapassin käyttöönottoa. Päätöksiä asiasta tehtäneen vasta myöhemmin.

Saarikko sanoo MT:lle kannattavansa koronapassia, jos vaihtoehtona on laajat rajoitustoimet.