Ruotsin koronakuolemat nousivat 282:een, uusia tartuntatapauksia reilut 500

Koronavirus

Ruotsissa koronaepidemiaan kuolleiden määrä on noussut 43:lla yhteensä 282:een, kertovat kansanterveysviranomaiset. Tähän iltapäivään mennessä kirjattujen kuolemantapausten lisäys vuorokaudessa oli pienempi kuin eilen (59).

Vahvistettuja tartuntatapauksia on Ruotsissa jo lähes 5 500. Tapausten määrä lisääntyi vuorokaudessa yli 500:lla.

Valtionepidemiologi Anders Tegnellin mukaan Ruotsi on nyt epidemiassa uudella, korkeammalla tasolla, jossa uusia sairaustapauksia kirjataan 400–500 kappaletta päivittäin.

Terveysviranomaiset ovat huolissaan siitä, että erityisesti yli 70-vuotiaiden tautitapaukset ovat lisääntyneet.

– Lähes puolet kaikista sairaalahoitoon joutuvista ovat kaikkein vanhimpia. Olemme saaneet viestejä erityisesti Tukholmasta, mutta myös muualta maasta, että tartuntoja saadaan vanhainkodeissa, Tegnell kertoi.

Ruotsin radio kertoi aiemmin kartoituksestaan, jonka mukaan koronatartuntoja on vahvistettu tai epäillään lähes sadassa kunnassa sijaitsevissa vanhusten hoivakodeissa.

Erään hoivakotiyrityksen mukaan heidän toimipisteissään covid-19:ään on kuollut jo 50 asukasta.

Tegnellin mukaan kuolemantapausten lisääntyminen on ymmärrettävää, koska niin monet sairastuneista ovat kaikkein vanhinta ikäluokkaa.

Uusien tehohoitoon tulevien potilaiden määrä on pysynyt Ruotsissa viime päivät tasaisena. Paine sairaaloissa Tegnellin mukaan kuitenkin kasvaa, koska tehohoidosta pois pääseviä ei vielä ole ollut samassa tahdissa. Tällä hetkellä tehohoidossa on tai on ollut noin 430 potilasta.