Rinne sanoo, että hänellä on hyvä käsitys komissaariehdokkaastaan – Urpilainen ilmoitti aamulla olevansa halukas pestiin

Demariministerien nimet ovat jo puheenjohtajan tiedossa
EU

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteellä on hyvä käsitys SDP:n ehdokkaasta Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi. Rinteen kanta on yhä se, että seuraavan komissaarin tulisi olla nainen.

Rinne kertoi asiasta aamulla Hotelli Korpilammella Espoossa.

Rinne ei usko puolueen tekevän päätöstä komissaariehdokkaasta vielä tänään.

SDP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen ilmoitti tänään Iltalehden haastattelussa, että hän on halukas uudeksi EU-komissaariksi.

Urpilaista on veikkailtu ehdokkaaksi, mutta hän ei ollut ilmoittanut aiemmin halukkuudestaan.

Haastattelussa Urpilainen ottaa kantaa naisehdokkaan asettamisen puolesta. Hän sanoo, että Suomen tulisi osoittaa sukupuolten tasa-arvoa käytännön toiminnalla.

EU-vaalien äänikuningas Eero Heinäluoma (sd.) on jo aiemmin ilmoittanut olevansa halukas Suomen EU-komissaariksi.

Heinäluoman näkemyksen mukaan Suomen tulisi asettaa komissaariehdokkaaksi sekä nainen että mies ja että molempien olisi tullut olla mukana EU-vaaleissa.

Urpilaisen ja Heinäluoman lisäksi vahvana komissaariehdokkaana on pidetty europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natria (sd.).

Vuodesta 2014 europarlamentissa istunut Kumpula-Natri kertoo olevansa käytettävissä komissaarin tehtävään jos kutsu käy.

SDP:n tulevien ministerien nimet ovat jo Antti Rinteellä tiedossa.

Rinne ei kuitenkaan kommentoinut ministerivalintoja tässä vaiheessa tarkemmin.

SDP:lle on tulossa uuteen hallitukseen kaikkiaan seitsemän ministeriä. Demariministerit päätetään tänään eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kokouksessa.