Riikka Purra vastaa Tytti Tuppuraiselle HS:ssa: "Kirkasotsaisia hokemia, joissa ei ole lainkaan konkretiaa"

Politiikka

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra vastaa Eurooppa-ministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) esittämään kritiikkiin Helsingin Sanomissa.

Tuppurainen ihmetteli Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa sitä, etteivät perussuomalaiset ole olleet halukkaita tukemaan EU:n uutta oikeusvaltiomekanismia.

Tuppurainen kuvailee perussuomalaisten linjaa aikamoiseksi irtiotoksi suomalaisesta EU-politiikasta ja linjaa, etteivät oikeusvaltio ja demokratia ole mielipidekysymyksiä.

Purra nostaa vastauksessaan esille sen, että oikeusvaltioperiaatetta tulkitaan eri valtioissa eri tavoin.

– Jos hän todella suhtautuu oikeusvaltio-ongelmiin pelkästään juridisina ongelmina eikä lainkaan poliittisina ongelmina, pitäisi samaa periaatetta noudattaa sitten monissa muissakin asioissa ja useamman maan kohdalla, Purra sanoo.

Tuppurainen kyseenalaisti haastattelussa myös perussuomalaisten hallituskelpoisuutta paitsi puolueen EU-linjojen, myös puolueen puheenjohtajakisan ennakkosuosikki Purran maahanmuuttonäkemysten vuoksi.

Purran mukaan Tuppuraisen arvostelu oli hyvin abstraktia ja liikkuu ylätasolla.

– Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että hänellä on erilaisia kirkasotsaisia hokemia, joissa ei ole lainkaan konkretiaa. Olen viitannut aikaisemmin vanhaan sosiaali­demokraattiseen perinteeseen, joka oli kiinnostunut puolustamaan suomalaista työtä ja työpaikkoja, Purra kertoi Helsingin Sanomille.