Ranskalaiseläkeläisen kotoa paljastui karmiva löytö – eläinsuojelujärjestö puuttui peliin

Ranska

Eläkeläismiehen kodista on löytynyt noin sata kuollutta kissaa Etelä-Ranskassa, kertoi paikallinen eläinsuojelujärjestö La Tribu du Fourmilier maanantaina.

Järjestön vapaaehtoiset saivat tiedon asiasta 81-vuotiaan miehen sukulaiselta, joka oli mennyt eläkeläisen kotiin sunnuntaina tämän jouduttua sairaalahoitoon Nizzassa. Sukulainen oli löytänyt kuolleet eläimet.

Alueellisen Nice-Matin-lehden mukaan suurin osa kissojen ruumiista oli säilötty muovisiin ja puisiin säilytyslaatikoihin. Ruumiiden lisäksi talossa oli oravien ja rottien jäämiä sekä koiran leuka.

Lisäksi talosta pelastettiin yli 20 aliravittua hengissä olevaa kissaa, jotka luovutettiin eläinlääkäreille tai sijaiskoteihin.

Järjestön johtaja Philippe Desjacques arvioi uutistoimisto AFP:lle, että kissojen asennoista päätellen suurin osa oli jo kuolleita, kun ne oli pantu laatikoihin. Hän kuitenkin sanoo uskovansa, että ainakin kaksi kissaa oli lukittu laatikkoon elävinä.

Olohuoneen sohvalta löytyi yksi kissan ruumis, jota muut kissat olivat osittain syöneet.

Desjacques arveli AFP:lle, että eläkeläinen kärsi oireyhtymästä, joka saa ihmisen keräämään itselleen suuria määriä eläimiä voimatta huolehtia niiden kunnosta.

Kyse on tavaroiden hamstrausta aiheuttavan Diogeneen oireyhtymän kategoriasta, jonka taustalla on usein yksinäisyyttä.

Desjacques sanoi järjestön tekevän rikosilmoituksen eläinten kaltoinkohtelusta.