Putin aloitti odotetun puheensa koronapandemialla – presidentti kehotti kaikkia venäläisiä ottamaan rokotteen

Venäjä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on aloittanut kansakunnan tilaa käsittelevän puheensa kiittelemällä Venäjän yhteiskunnan eri ryhmiä koronapandemian hoidosta ja rokotteiden kehittämisestä. Hän vakuutti Venäjän selviävän koettelemuksesta, joka ei kuitenkaan ole vielä ohi.

Putin vetosi painokkaasti kansalaisiin, jotta nämä menisivät ottamaan rokotteen. Hänen mukaansa näin voitaisiin saavuttaa tavoite rokotekattavuudesta syksyyn mennessä.

Putinin puhe ajoittuu keskelle useita päällekkäisiä kriisejä niin kansainvälisissä suhteissa kuin kotimaassa. Puheensa aluksi Putin sanoi kuitenkin aikovansa keskittyä Venäjän sisäisiin kysymyksiin, mutta sanovansa jotain myös turvallisuuspolitiikasta.

Venäjän suhteet länsimaihin ovat kiristyneet entisestään venäläisjoukkojen ryhmityttyä uhkaavasti Ukrainan lähistölle sekä Krimille. Ulkomaailman huomio on kohdistunut myös vangitun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kohtaloon.

Myös mahdolliset uudet linjaukset Valko-Venäjän suhteen kiinnostavat Putinin kuulijoita. Valko-Venäjää itsevaltaisesti johtava Aljaksandr Lukashenka saapuu vierailulle Moskovaan huomenna.