Puoluesihteeri Pirkkalainen: Keskustalla on nyt lähes 2 800 kuntavaaliehdokasta – puolue on “öyhötyksen vastavoima, kuin kirkas valo kodin ikkunasta“

Keskustapiirit saavat bonuksen, kun jäsenmäärät ja jäsenmaksutulot vastaavat toisiaan
Keskustan puoluevaltuusto

Jo toissasyksynä aloitettu kuntavaalien suunnittelu tuottaa tulosta, keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen sanoi puhuessaan puoluevaltuustolle lauantaina.

– Minulla on nyt ilo kertoa, että olemme ehdokashankinnassa edellä neljän vuoden takaiseen verrattuna. Rekisteriin ilmoitettujen ehdokkaiden määrä – kävin vielä tänä aamuna sen tarkistamassa – on nyt piirun verran alle 2 800 ehdokasta, Pirkkalainen kertoo.

Hän täsmentää, että kyseessä on suostumuksen allekirjoittaneiden ehdokkaiden määrä, ja kunnissa on lisäksi paljon ihmisiä, joilta on suullinen lupaus ehdokkuudesta, mutta ei vielä allekirjoitusta.

– Kiitos tästä tilanteesta kuuluu teille jokaiselle, jotka olette tehneet osaltanne tehneet työtä ehdokashankinnan eteen.

Pirkkalainen sanoo ehdokashankinnan jatkuvan uutterasti.

– Keskustan tavoitteena on saada enemmän ehdokkaita kuin neljä vuotta sitten, eli kokonaistavoitteemme on noin 7 500 ehdokasta. Pääsemme kyllä tuohon tavoitteeseen, koska olemme nyt edellä neljän vuoden takaista tilannetta.

– Pidetään sama tahti yllä, näytetään yhdessä että ensi kevät on keskustan uusi pilkahdus nousevan auringonsäteen valossa, Pirkkalainen sanoi.

Puolueen ikuisuusongelmana pidettyyn keskustan jäsenrekisteriin on tartuttu, Pirkkalainen sanoo.

– Jokaisen puolueen on tiedettävä ja saavutettava jäsenensä.

– Tähän olemme kehittäneet palkitsemisjärjestelmän, jossa piirit saavat bonuksen, kun jäsenmäärät ja jäsenmaksutulot vastaavat toisiaan. Tämä on keskustassa kauan kaivattu ryhtiliike, olen henkilökohtaisesti sitoutunut viemään sen maaliin, puoluesihteeri toteaa.

Keskusta saa nyt seitsemän miljoonaa euroa vähemmän puoluetukea kuin viime vaalikaudella, mutta Pirkkalainen sanoo piirien saavan käytännössä toimintaansa saman verran rahaa kuin aiemmin.

– Mutta ei vanhaan malliin vaan niin, että sillä tuetaan poliittista näkyvyyttä ja järjestöllisiä tavoitteita, mikä vahvistaa puoluettamme tulevaisuudessa.

Poliitikan nykynäkymästä Pirkkalainen sanoo, että politiikan nosteen käyttövoimaksi on valjastettu repivä, kärjistävä polarisaatio, joka on uhka demokratialle.

Identiteettipolitiikka on tehnyt politiikasta valitettavan visiotonta, ratkaisuja ei ole liiemmin viljelty, puoluesihteeri sanoo.

– Keskustan valttina voi ja pitää olla kyky puhua tulevaisuudesta. Näyttää tietä, hakea ratkaisuja, kantaa vastuuta. Keskustan valttina voi olla maltti. Öyhötyksen vastavoima pelkojen ja huolien sijaan, kuin kirkas valo kodin ikkunasta.

– Keskusta ei ole koskaan pärjännyt katsomalla, mitä muut tekevät. Keskusta pärjää luottamalla itseensä ja raivaamalla keskeltä tien kohti tulevaisuutta ja kohti ratkaisuja.