Pohjois-Savon keskustaväki vaatii toimivia laajakaistayhteyksiä koko maahan – piirikokouksen ovensuukyselyssä ykkössija Annika Saarikolle

Keskusta

Pohjois-Savon keskustaväki piti vuosikokouksensa tiistaina kylpylähotelli Kunnonpaikassa Siilinjärvellä. Keskustan puheenjohtajaehdokkaiden paneeli oli houkutellut paikalle satapäisen yleisön.

Paikalla olivat puoluesihteeriksi jatkokaudelle pyrkivä Riikka Pirkkalainen, varapuheenjohtajaehdokkaat Riikka Pakarinen, Hilkka Kemppi ja Pasi Kivisaari sekä puheenjohtajaehdokkaat Katri Kulmuni, Annika Saarikko ja Ilkka Tiainen. Petri Honkonen osallistui paneeliin etäyhteydellä.

Kokousväelle järjestettiin leikkimielinen ovensuukysely, jossa kysyttiin, ketkä onnistuivat parhaiten illan tentissä. Ykkössijalle 28 maininnalla nousi Annika Saarikko, toiseksi tuli Katri Kulmuni 20 maininnalla. Petri Honkonen sai viisi mainintaa.

– Hieno ilta Pohjois-Savon keskustan vuosikokouksessa ja puheenjohtajatentissä Siilinjärvellä. Toista sataa ihmistä antoi taas ajastaan ja kokoontui yhteen keskustelemaan politiikasta, ottamaan kantaa ajankohtaisiin asioihin ja päättämään oman keskustapiirin asioista, Saarikko kirjoitti Facebookissa.

Hieno ilta Pohjois-Savon keskustan vuosikokouksessa ja puheenjohtajatentissä Siilinjärvellä. Toista sataa ihmistä antoi…

Julkaissut Annika Saarikko Tiistaina 11. elokuuta 2020

– Tykkään Pohjois-Savon tyylistä: pyydettiin Keskustalta vakautta, turvallisuutta ja uteliaisuutta 2020-luvun ilmiöitä kohtaan, kirjoitti puolestaan varapuheenjohtajaehdokas Hilkka Kemppi Facebookissa.

‪Kuvassa viisaita naisia Pohjois-Savosta! Terveisiä piirikokouksesta, johon vein terveisiä. Vieressä puolueen…

Julkaissut Hilkka Kemppi Tiistaina 11. elokuuta 2020

Vuosikokouksen poliittisessa keskustelussa otettiin voimakkaasti kantaa alueellisiin tasa-arvokysymyksiin ja linjattiin, että tärkeimpiä tekijöitä tasa-arvon toteutumiseen ovat toimivat laajakaistayhteydet koko maassa.

– Digitalisaatiosta on Suomessa puhuttu vuosia ilman suurempaa edistystä käytännössä. Kansalaisten mahdollisuudet riittävän hyvään verkkoyhteyteen ovat huomattavasti huonommat kuin muissa Pohjoismaissa tai Baltiassa, piiri huomauttaa kannanotossaan.

– Suomen kotitalouksista 58 prosenttia on 100 megan kiinteän laajakaistan saatavuuden piirissä vuoden 2018 lopussa, vain Virossa ja Latviassa saatavuus on heikompi. Ruotsissa vastaava liittymä on käytössä joka kolmannella, Suomessa vain 11 prosentissa kotitalouksista.

Piiri muistuttaa, että toimivilla laajakaistayhteyksillä on osoitettu selvästi myönteisiä ympäristö- ja aluekehitysvaikutuksia. Tuoreen raportin mukaan väestökehitys on ollut vuosittain 0,6 prosenttia parempi niillä maaseutualueilla, joille valokuitu on rakennettu.

– Yritysten sijoittumiseen on laajakaistayhteyksillä suuri merkitys. Toimivat laajakaistayhteydet ovat edellytys tulevaisuuden monipaikkaisuuden ja alueellisen yhdenvertaisuuden toteutumiselle, piiri toteaa.

– Koronaepidemian pakottama etäyhteyksiin siirtyminen on osoittanut hyvien laajakaistayhteyksien välttämättömyyden, langattomat yhteydet eivät tule riittämään eikä tulevia 5G-yhteyksiä saada rakennettua ilman riittävää valokuituverkkoa.

Pohjois-Savon Keskusta vaatii hallitusta tarttumaan välittömästi toimeen laajakaistayhteyksien parantamiseksi tasapuolisesti koko maassa.

– EU-rahoituskehys- ja koronatukipaketista on ohjattava varoja laajakaistan rakentamishankkeisiin.

Oulun puoluekokouksessa kesäkuun alussa valitaan myös uusi puoluevaltuusto, johon Pohjois-Savon piiri asetti ehdolle Helena Kainulaisen, Vesa Linnanmäen, Mira Kokkosen, Merja Rautiaisen, Saara Hanhelan, Juho Pulkan ja Mikko Suihkosen.