Pohjois-Pohjanmaan piirikokouksessa käännettiin jo katseita eduskuntavaaleihin – Saarikko: “Ollaan rohkeasti isänmaallisia"

Keskustajohtaja muistutti puolueen roolista suomalaisessa päätöksenteossa
Keskusta

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko nosti puheessaan odotetusti esiin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, huoltovarmuuteen ja omavaraisuuteen liittyvät teemat Pohjois-Pohjanmaan keskustan piirikokouksessa Pudasjärvellä.

Saarikko muistutti, että keskusta on usein ollut vaikeina aikoina keskeisesti mukana suomalaisessa päätöksenteossa.

– Suomessa ei ole isänmaan kannalta suuria päätöksiä tehty ilman keskustaa ja keskustan hallitusvastuuta, keskustajohtaja painotti. 

– Tämä puolue on kyennyt tekemään aina myös vaikeita ratkaisuja ajassa, hän lisäsi.

Saarikko kehotti keskustalaisia olemaan rohkeasti isänmaallisia.

– Puolustetaan niitä asioita, heimoja ja maakuntia, joista tämä maa muodostuu, mutta myös koko kotimaata. 

Saarikko huomautti puheessaan, että vaikeissakaan hetkissä keskusta ei ole vaihtanut linjaansa esimerkiksi ympäristö- tai maahanmuuttoasioissa. Hän korosti työnteon tärkeyttä.

– Erityisesti sellainen väki, joka on valmis tekemään työtä ja rakentamaan isänmaata, on tänne tervetullutta, hän linjasi.

Saarikko painotti myös lapsiin ja nuoriin panostamisen tärkeyttä.

– Jos emme nyt panosta, maksamme kallista laskua tulevaisuudessa. Tärkein investointi on tuleva sukupolvi. 

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen korosti omassa puheenvuorossaan, että keskusta on tehnyt voimakasta aluepolitiikkaa koulutuksen kautta.

– On tapahtunut koulutuksen suunnanmuutos. Ensimmäistä kertaa vuosikausiin on lisätty koulutusvastuita ja koulutuspaikkoja niin yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin kuin ammattikouluihinkin ympäri maan, tiede- ja kulttuuriministerinä toimiva Honkonen sanoi.

Honkonen suuntasi katseita myös eduskuntavaaleihin. Hän totesi, että keskustan pitää olla keskustelun herättäjä.

– Tartutaan isoihin haasteisiin. Meillä on edellytys ottaa johtajuus Suomessa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. 

Yleiskeskustelussa oli ilmassa eduskuntavaali-innostusta. Kokouksen puheenvuoroissa esille nousi erityisesti omavaraisuus ja yrittämisen mahdollisuudet, turvallisuuspolitiikka, koulutus ja työllisyys.