Perussuomalaisten Riikka Purran mukaan kouluttamattoman työvoiman haaliminen kehitysmaista Suomeen on suuri virhe

Purran mukaan matalapalkkaisten työntekijöiden rahtaaminen ulkomailta ei tuota kestävää työllisyyttä tai parempaa Suomea.
Vappu

Perussuomalaisten Riikka Purra sanoi Helsingissä pitämässään vappupuheessa Suomen näivettyvän. Syiksi Purra nimesi epäonnistuneen työllisyys- ja maahanmuuttopolitiikan ohella sosiaalitukien runsaskätisyyden. Hän nimitti niitä nykyajan sisäisiksi uhkiksi.

–  Meidän ei pidä tuottaa maahan lisää ihmisiä joiden työllisyys jää tai päätyy heikoksi, jotka eivät maksa veroja ja joiden osaaminen ja ansiot ovat alhaisia vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen sekä sukupolvesta seuraavaan, Purra sanoi.

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan Suomessa on tavoiteltava sellaista työllisyyttä, josta on hyötyä. Purran mukaan kotona olemisella saattaa saada enemmän rahaa kuin menemällä töihin.

–  Julkisen sektorin paisuttaminen ja matalapalkkaisten työntekijöiden rahtaaminen ulkomailta eivät tuota kestävää työllisyyttä tai parempaa Suomea, mutta rahaa ne vievät ja velkaa tuottavat.

Purra sanoi, että kouluttamattoman työvoiman haaliminen kehitysmaista Suomeen on suuri virhe. Hänen mielestään Suomi on hylännyt omansa ja on aika vaatia tätä maata takaisin.

Purran mukaan työmarkkinoiden rakenne, yrittämisen ja palkkaamisen byrokratia ja maahanmuutto lyövät nauloja arkkuun.

–  Samaan aikaan keskiluokan veronmaksuhalukkuus vähenee, polarisaatio kasvaa ja yhteiskunnan koossa pysyminen ja luottamus heikentyvät.

Hän sanoi, että ihmisten motivaatio tehdä asioita tämän maan ja kansakunnan hyväksi on yhä pinnallisempaa.

–  On eri tavalla ihailtavaa nojata valtioon. Kansaneläkelaitoksen hyväntuuliset some-mainokset viimesijaisesta sosiaaliturvasta, sen helposta hakemisesta ja saamisesta ovat oire seinään ajavasta yhteiskunnasta, Purra sanoi.

Purran mielestä nyt kulttuurimme, isänmaamme ja perintömme pelkistyy vaatimuksiin lisätä monimuotoisuutta.

– Eli lähinnä erimaalaisia ja erivärisiä ihmisiä silmiemme eteen kaikkialle minne katsomme. Tätäkö on kansalaisuus ja kansalaistaidot vuonna 2022?

Hänen mielestään tämä on matalamielistä, juuretonta ja hyvin pinnallista.

–  Emme tunnu arvostavan Suomen kansalaisuutta muutenkaan. Suomen kansalaisuuuden saa helpommin kuin missään muualla.

Perussuomalaiset ei halua puheenjohtajansa mukaan Suomeen luokkayhteiskuntaa.

–  Emme etnistä luokkayhteiskuntaa emmekä muunlaista luokkayhteiskuntaa. Haluamme säilyttää hyvän, turvallisen ja rauhallisen suomalaiseksi tunnistettavan maan.