Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkii kuusi henkilöä – kansanedustajista mukana Riikka Purra ja Sakari Puisto

Eniten tunkua on puoluesihteerin paikalle, jota tavoittelee yhdeksän ehdokasta.
Perussuomalaiset

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi hakevat kansanedustajista Riikka Purra ja Sakari Puisto, puolue kertoo.

Heidän lisäkseen paikkaa tavoittelee neljä muuta henkilöä. Hakijoiden joukossa ovat Zara Villikka Kotkasta, Ossi Tiihonen Lohjalta, Kristiina Ilmarinen Salosta ja Urpo Vähäranta Kirkkonummelta.

Purraa on pidetty ennakkosuosikkina puoluejohtajakisassa.

Eniten tunkua oli puoluesihteerin paikalle, jota tavoittelee yhteensä yhdeksän ehdokasta. Nykyinen puoluesihteeri Simo Grönroos tavoittelee jatkokautta. Hänen paikkaansa ovat havittelemassa myös Venni Härkönen, Ely Rositawati Michiko Helena Tanaka, Maiju Tapiolinna, Arto Luukkanen, Jarno Manni, Henna Kajava, Markku Palomäki ja Jyrki Lohi.

Puheenjohtaja valitaan Seinäjoen puoluekokouksessa elokuussa. Puoluetoimisto pyysi ilmoittautumisia puoluekokouksen henkilövaaleihin viime perjantaihin mennessä, mutta puoluekokouksessakin voi ilmoittautua ehdolle.

Seinäjoen puoluekokoukseen on tähän mennessä ilmoittautunut hieman yli 2100 ihmistä. Perinteisesti vielä kokouspaikalla ilmoittautuu noin sata ihmistä, kertoi tiedotteessa puoluevirkailija Matti Putkonen.

Nykyinen puoluejohtaja Jussi Halla-aho kertoi kesäkuussa, ettei hae jatkoa.

Varapuheenjohtajistoon on hakemassa viisi kansanedustajaa.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelee kaksi kansanedustajaa, Leena Meri ja Jari Ronkainen. Toisen varapuheenjohtajan pestiä hakee niin ikään kaksi kansanedustajaa: Arja Juvonen ja Mauri Peltokangas. Heidän lisäkseen tehtävään pyrkivät Eliisa Panttila Teuvalta ja Kristiina Ilmarinen Salosta.

3. varapuheenjohtajan kisaan ovat ilmoittautuneet kansanedustaja Veikko Vallin ja lisäksi Mira Nieminen Lahdesta, Jeppe Isberg Vantaalta ja Ville-Veikko Elomaa Lahdesta.