Pekka Sauri kirjoittaa MTV:llä, ettei halua enää kuulla irvailua landepaukuista – ehdottaa Saarikolle: "Keskusta takaisin Maalaisliitoksi"

Maaseutu

Helsingin yliopiston työelämäprofessori, Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja ja tunnettu vihreä poliitikko Pekka Sauri kertoo uusimmassa MTV:n kolumnissaan siitä, miten neljän kuukauden etätyöskentely vaikutti häneen.

Sauri kirjoittaa, ettei enää suostu kaupunkien ja maaseudun väliseen vastakkainasetteluun eikä kuuntelemaan irvailua landepaukuista.

– Maaseutu ei ole mikään pinta-alamitta, vaan siellä asuu samanlaisia itsenäisesti ajattelevia yksilöitä kuin Kalliossakin.

Professori pitää maaseudun kohtelemista ”viimeinen sammuttaa valot ” -asenteella julmana ja epäeettisenä.

– Maaseudun asukkaat ansaitsevat täsmälleen saman kunnioituksen ja ihmisarvon kuin metropolinkin.

Sauri kirjoittaa pitäneensä selvänä, että maaseutu vähitellen tyhjenee ja kaupugnistuminen etenee. Hän toteaa kuitenkin, että etätyö on antanut uutta uskottavuutta monipaikkaisuudelle.

Saurin mielestä, myös maakuntakeskuksien lentoyhteyksiä pitäisi tukea valtion varoista kunnes nopeat junayhteydet ovat totta. Senkin hän toteaa havainneensa, että maalla ei selviä ilman autoa.

Sauri ehdottaa keskustan puheenjohtaja Annika Saarikkolle keskustan nimenmuutosta takaisin Maalaisliitoksi. Sauri uskoo, että tämä selkiyttäisi puolueen roolia ja avaisi mahdollisuuksia vuoropuheluun kaupunkien ja maaseudun kesken.

– Voisin ryhtyä Maalaisliiton hangaround-jäseneksi, hän lupailee ja toteaa itsekin olevansa landepaukku.

Lisätty otsikoon kolumnin alkuperäinen lähde, MTV klo 11.53.