Paperiliitto Kaipolan-tehtaan sulkemista: Kova paikka ammattitaidolle ja tekijöille

Paperiliiton mukaan UPM:n Jämsän Kaipolan paperitehtaan sulkeminen olisi kova paikka ammattitaidolle ja tekijöille. Liiton puheenjohtaja Petri Vanhala muistuttaa myös, että Kaipolan tehtaan liikevaihto on noin 400 miljoonaa euroa.

–  Liikevaihdosta jää Suomeen 320 miljoonaa euroa. Palkkojen osuus on tästä 30 miljoonaa euroa. Tämä kaikki jää Suomelta saamatta, jos tehdas suljetaan, Vanhala huomioi tiedotteessa.

Vasemmistoliiton keskisuomalainen kansanedustaja Juho Kautto toteaa tiedotteessaan, että hallitukselta odotetaan panostuksia Jämsän seudulle, jotta alueen elinvoimaisuus säilyy.

Sulkemissuunnitelmaa on kommentoitu myös sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta toteaa Twitterissä, että yhtiöltä on lupa odottaa hyvää huolenpitoa ja muutosturvaa työnsä mahdollisesti menettäville.

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki toteaa Twitterissä, että viime päivien yt-uutiset ja Kaipolan tehtaan sulkeminen kertovat, että talouskriisi ei ole vielä ohi. ”Ilman riittävää kilpailukykyä työllisyys heikkenee ja Suomen talouden elpyminen pysähtyy puolitiehen”, hän kirjoittaa.

Kansanedustaja ja eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassi (vihr.) toteaa, että vaikka uutinen on surullinen Jämsälle, siitäkin pitää puhua, että puusta voidaan tehdä paljon arvokkaampia tuotteita kuin sellua ja paperia, ja Suomessa on siinä asiassa paljon kirittävää.