Päivi Räsänen odottaa jälleen kutsua poliisikuulusteluun – kyse homosuhteita käsittelevästä pamfletista: "Epätodellinen kokemus"

Politiikka

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen mukaan on syytä epäillä, että kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen syyllistyi kiihottamiseen kansanryhmää vastaan pamfletissa, joka julkaistiin vuonna 2004.

Räsänen kertoo tiedotteessaan, että hän odottaa kutsua poliisikuulusteluun. Kyse on homosuhteita käsittelevästä ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi” -julkaisusta.

– On hämmentävä, epätodellinen kokemus joutua poliisikuulusteluun Raamatun opetusten vuoksi maassa, jolla on pitkät juuret sanan- ja uskonnonvapaudessa, Räsänen päivittelee.

Pitkän linjan poliitikolla on parhaillaan käynnissä kaksi erillistä Raamatun opetuksiin liittyvää tutkintaa.

Toinen poliisitutkinta liittyy Räsäsen kirjoittamaan twiittiin. Kansanedustajaa kuulusteltiin viime marraskuussa epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Pamfletin osalta tutkinnanjohtaja päätti viime lokakuussa, ettei Räsäsestä ollut syytä epäillä rikoksesta.

– Olikin suuri yllätys, että Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen määräsi 31. marraskuuta esitutkinnan toimitettavaksi asiassa, Räsänen kertoo.

Kristillisdemokraatti on huolissaan oikeusturvastaan, sillä korkeasti oppineet viranomaiset ovat niin eri linjoilla laintulkinnassa.

– Lain tulisi olla niin selkeä, että kansalainen tietää, mikä on laillista ja mikä lain vastaista. Jos lakia säätävä, 25 vuotta eduskunnassa istunut, kansanedustaja ei tunnista mahdollista rikosta, miten tavallinen kansalainen voisi tunnistaa?

Räsänen kiistää jyrkästi syyllistyneensä kenenkään ihmisarvon loukkaamiseen.