Päivi Räsänen kertoo nyt, miksi ei tuonut Teuvo Hakkaraisen hiuksistarepimistapausta julki aiemmin
Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) on perustellut Hämeen Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa, miksi toi kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) epäasiallisen käytöksen julki vasta vuoden päästä tapahtuneesta.
Hakkaraista syyteltiin joulun alla häirinnästä, kun ensin MTV kertoi Hakkaraisen suudelleen väkisin kansanedustaja Veera Ruohoa (kok.).
Seuraavana päivänä Räsänen kertoi Hakkaraisen käyneen myös hänen kimppuunsa ja repineen häntä tukasta. Molemmat tapaukset olivat pikkujouluaikaan, Ruohon viime vuonna ja Räsäsen toissa vuonna.
Räsänen kertoo nyt saaneensa Hakkaraista koskevasta uutisoinnista runsaasti kaksijakoista palautetta. Monet ovat Räsäsen mukaan paheksuneet sitä, että hän ei aikanaan tehnyt rikosilmoitusta Hakkaraisesta. Räsäsen mukaan Hakkaraisen teko ei ollut niin vakava, että siitä olisi ollut aiheellista ilmoittaa poliisille.
– Keskustelimme Teuvo Hakkaraisen kanssa tapahtumasta jälkikäteen, sopien, anteeksipyytäen ja anteeksiantaen, Räsänen kirjoittaa.
Räsänen kuitenkin kertoi asiasta eduskunnan puhemies Maria Lohelalle (sin.) ja asia tuli myös silloisen perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon tietoon. Kukaan ei kuitenkaan tuonut asiaa tuolloin julkisuuteen.
Räsänen kertoo tuoneensa asian julki vasta vuoden päästä siksi, koska eduskunnan käytävillä levisi vääristynyttä huhua ja koska toimittajia oli aiheesta yhteydessä häneen. Hiuksiin kiinni käyminen tapahtui eduskunnan lisärakennuksen pihalla, ja sillä saattoi Räsäsen mukaan olla useita silminnäkijöitä.
Räsäsen mukaan vääristynyt huhu oli se, että Hakkarainen olisi ahdistellut häntä tarttuen kiinni rinnoista.
– Lupasin, että kommentoin asiaa vasta, kun olen keskustellut Hakkaraisen kanssa. Sain hänet kiinni puhelimitse ja sovimme yhdessä, että kerron toimittajalle asian niin kuin se tapahtui, Räsänen kirjoittaa.
Räsänen kertoo yrittäneensä tukea Hakkaraista eroon alkoholista ”lääkärinä ja ystävänä, henkisesti ja hengellisesti”. Kirjoituksensa lopuksi Räsänen toivoo Hakkaraiselle ”kaikkea hyvää”.
– Tiedän, että tämä aika on hänelle raskas.