Oona Löytänen SAMOKin puheenjohtajaksi vuodelle 2021 – "Keskusta vastaa paremmin omaa arvomaailmaani kuin kokoomus"

Opiskelijapolitiikka

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin puheenjohtajaksi vuodelle 2021 on valittu Oona Löytänen Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ROTKOsta. 

Restonomiksi opiskeleva Löytänen on toiminut kuluvan vuoden ajan SAMOKin hallituksessa. Taustalla on lisäksi kolme vuotta toimintaa ROTKOn edustajistossa ja hallituksessa.

Lahtelainen Löytänen on aloittanut myös sairaanhoitajan opinnot kotikaupunkinsa ammattikorkeassa.

Hän sanoo olevansa todella otettu valinnasta ja liittokokouksen luottamuksesta. Löytänen voitti äänestyksessä vastaehdokkaana olleen Olli Kolehmaisen.

– On hienoa päästä jatkamaan työtä AMK-opiskelijoiden eteen ensi vuonna. Kulunut vuosi hallituksessa on opettanut paljon. Korona on asettanut opiskelujen läpiviennille paljon haasteita ja haluan omalta osaltani olla luomassa opiskelijoille parempaa huomista, vastavalittu puheenjohtaja Löytänen iloitsee.

Oona Löytänen on liittynyt kuluvana vuonna myös keskustan jäseneksi.

– Aiemmin olen toiminut kokoomuksen riveissä. Huomasin kuitenkin, että keskusta vastaa paremmin omaa arvomaailmaani kuin kokoomus.

– Kuntavaaliehdokkuudesta Lahdessa on tullut kyselyjä, mutta en ole vielä päättänyt, lähdenkö ehdolle. SAMOKin puheenjohtajuus on kuitenkin täyspäiväinen luottamustoimi ja vaatii paljon aikaa, Löytänen pohtii.

AMK-opiskelijoiden edustajat olivat koolla 29.-30.10. SAMOKin 25. varsinaisessa liittokokouksessa, joka järjesttiin poikkeusolosuhteista johtuen etänä Zoom-alustalla.