Olympiastadion juhlisti jo Naisleijonia sankassa lumipyryssä: "Tuntuu siltä, että koko Suomi on messissä"

Leijonien kultajuhlat

Sankka lumipyry Helsingissä ei tunnu himmentävän jääkiekkofanien juhlatunnelmaa historiallisella hetkellä. Olympiastadionin lehterit ovat täyttyneet huonostä säästä huolimatta väestä, joka odottaa lavalle etenkin jääkiekon historiallista kultaa voittaneita Leijonia.

Leijonille juhlaan pääsy on kiireinen, sillä joukkueen lento Pekingistä viivästyi puolellatoista tunnilla. Joukkuetta kuljettanut kone laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle kello 15.53. Joukkueen on määrä tulla stadionille bussilla poliisisaattueessa.

Kansanjuhlassa artisteista esiintyvät muun muassa Ellinoora, JVG ja Vesala. Heistä JVG ja Vesala olivat mukana myös vuonna 2019 Leijonien maailmanmestaruusjuhlissa Helsingin Kaisaniemessä.

Ellinoora sai Leijonakuningas-laulunsa taustalle lavalle Naisleijonien pronssijoukkueen jäseniä. Naisleijonat ehti Pekingistä kotiin jo viime viikolla, ja osa pelaajista oli matkustanut jo seurojensa pariin, joten ihan koko joukkue ei ollut paikalla.

–  Tänään ihmisen puolikas on huomenna leijonakuningas, Ellinoora lauloi yleisön ja Naisleijonien kanssa.

Minttu Tuominen ja Meeri Räisänen olivat innoissaan kansanjuhlasta, vaikka olympiamitali ei ollut kummallekaan ensimmäinen.

–  Miesten kulta kruunasi meidänkin turnauksemme. Tuntuu siltä, että koko Suomi on messissä, Naisleijonien kaksikko tunnelmoi juhlaa Discoveryn tv-lähetyksen haastattelussa.

Juhlan on määrä kestää puolitoista tuntia. Paikalle pääsi maksimissaan 20  000 jääkiekkofania, jotka olivat onnistuneet hankkimaan ennakkolipun tapahtumaan.