MTV:n kysely: Puolet keskustan piiripäättäjistä tyytymättömiä Kulmunin päätökseen ottaa valtiovarainministerin salkku

Keskustan puheenjohtajana Katri Kulmuni saa kuitenkin melko hyvät arviot
Keskusta

Keskustan piiripäättäjistä puolet (48 prosenttia) ei pidä hyvänä sitä, että puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni otti valtiovarainministerin salkun.

Asia ilmenee MTV Uutisten kyselystä , joka tehtiin keskustan piirihallitusten jäsenille.

Kulmuni vaihtoi elinkeinoministerin salkkunsa valtiovarainministerin salkkuun, kun Antti Rinteen (sd.) hallitus vaihtui pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukseen viime kuussa.

Valtiovarainministerinä toiminut Mika Lintilä (kesk.) siirtyi samalla elinkeinoministeriksi.

Kulmunin ratkaisua piti hyvänä 35 prosenttia piiripäättäjistä, ja 16 prosenttia ei osannut kertoa kantaansa.

Ratkaisua hyvänä pitäneiden joukossa katsottiin, että keskustan painavin salkku kuuluu puheenjohtajalle.

MTV:n haastattelemien piiripäättäjien joukossa on huolta siitä, riittääkö Kulmunin kokemus valtiovarainministerin tehtävään ja onnistuuko häneltä samaan aikaan puolueen kannatuksen nostaminen.

– Kyllä hän otti aika siinä isot saappaat täytettäväksi. Haluan kuitenkin uskoa, että hän on ollut tietoinen tästä valinnasta ja haluan tukea häntä tehtävässä, että hän onnistuu työskentelemään sekä valtiovarainministerinä että puolueen puheenjohtajana, keskustan Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Jertta Harinen sanoo MTV Uutisille.

Syyskuun alusta lähtien keskustaa luotsannut Kulmuni saa puheenjohtajana melko hyvät arviot keskustan piiripäättäjiltä.

43 prosenttia arvioi hänen onnistuneen melko hyvin, 29 prosenttia erittäin hyvin ja 21 prosenttia tyydyttävästi. Melko huonoksi Kulmunin suoriutumisen arvioi neljä prosenttia ja erittäin huonoksi kaksi prosenttia.

MTV Uutisten kyselyyn vastasi 161 keskustan piirihallitusten jäsentä ja vastausprosentti oli 51. Kyselyn toteutti Corefiner-yhtiö 5.–26.12.