MT: Annika Saarikko kertoo lahjasta miehelleen – "suomalaisimpia tapoja osoittaa rakkautta"

Metsä

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoo Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan ostaneensa miehellensä joululahjaksi moottorisahan. Hän luonnehtii sitä suomalaisimmaksi tavaksi osoittaa rakkautta.

Nyt omalla pienellä metsäpalalla koko perhe pääsee touhuamaan ja hankkimaan kokemuksia.

– Kun puhumme metsistä, puhumme satojen tuhansien suomalaisten omaisuudesta, Saarikko kirjoittaa.

Hänen mukaansa kansainvälisessä vertailussa poikkeuksellisen suuri osuus Suomen metsistä on yksityisten omistamaa, ei valtion ja tämä unohtuu välillä kiihkeäksi käyvässä metsäkeskustelussa.

– Ikävintä siinä on kuva, jota suomalaisesta metsänhoidosta annetaan luonnonvarojen lyhytnäköisenä riistona.

Saarikko muistuttaa, että metsät ovat suomalaisille verraton vaurauden lähde, sillä yli 700 000 suomalaista saa tuloa metsästä jollain tavalla.

– Suomen on oltava hereillä ja liikkeellä, kun Euroopassa puhutaan metsistä. Äänemme kantaa parhaiten, kun olemme yhtenäisiä.

Saarikko antaa tunnustusta pääministeri Sanna Marinille siitä, että Suomen metsänäkemyksiä on onnistuttu viestimään tehokkaasti EU-komission suuntaan. Saarikon mukaan EU:n viime viikolla julkaisema metsästrategia oli pelättyä parempi Suomen kannalta.

Saarikko muistuttaa, että työtä riittää jatkossakin, sillä metsien pitää pysyä omissa käsissä.

valtiovarainministerin mukaansa metsäluonto on suomalaisille tärkeä ja vaalittava, mistä kertoo myös metsien vapaaehtoisen suojelun METSO-ohjelman suosio.

– Satojen tuhansien erilaisten metsänomistajien joukko takaa sen, että metsiä hoidetaan ja varjellaan monimuotoisesti.