Mirja Vehkaperä pyrkii puoluevaltuuston ruoriin – "Keskusta kaipaa keskinäisen luottamuksen vahvistamista"

Puoluevaltuusto

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri esittää Mirja Vehkaperää keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

– Olen valmis käärimään hihat keskustan paremman tulevaisuuden eteen ja puoluetyön sekä politiikan sisällön vahvistamiseksi, Vehkaperä sanoo.

Hän toteaa, että keskustassa on viime kuukaudet uitu syvissä vesissä vaalitappion ja pitkään jatkuneen kannatusalhon vuoksi.

– Koen, että jokaisella aktiivikeskustalaisella olisi varaa parantaa juoksuaan sen suhteen, että keskustan tulevaisuus näyttäisi paremmalta. Siinä valossa olen harkinnut ehdolle lähtemistä jo pidempään ja todennut että haluan olla käytettävissä.

Vehkaperän mielestä puoluevaltuuston yksi tärkeä tehtävä on toimia nykyistä enemmän poliittisen keskustelun areenana.

– Siellä tulee aidosti testata ja hakea keskustan aatteellista ja poliittista linjaa.

Ennen kaikkea Vehkaperä toivoo, että puoluevaltuusto voisi avoimella keskustelukulttuurilla vahvistaa keskustan sisäistä luottamusta.  

Pitkään kansanedustajana ja europarlamentaarikkonakin toiminut Vehkaperä pahoittelee sitä, että tällä hetkellä luottamus tuntuu olevan kateissa keskustan sisällä. Konservatiivit ja liberaalit ovat hajautuneet toimimaan omissa poteroissaan.

– Tällaisia leirejä puolue ei kestä. On tärkeää tuoda avoimesti esiin kipupisteitä mutta myös etsiä niihin ratkaisuja, hän korostaa.

Vehkaperä on aistinut, että keskustalaisilla on kasvanut tarve päästä sanomaan politiikan sisällöistä näkemyksensä.

– Esimerkiksi hallitukseen lähtö ja hallitusvastuuseen sitoutuminen ovat edelleen läpikäymättä keskustalaisten kanssa. Vaikka sitä on purettu auki moneen kertaan, edelleen on patoutunutta tarvetta käydä linjakeskustelua. Tämä porukka tarvitsee nyt luottamuksen rakentamista poteroihin käpertymisen sijaan, Vehkaperä painottaa.

Puoluevaltuusto on hänen mielestään mitä parhain areena juuri tähän tarkoitukseen.

– Siellä paikalla ovat niin puolueen kenttäväki ja jäsenistö kuin ministeritaso ja puoluejohtokin.

Oulun kaupunginhallituksen kokopäiväisenä puheenjohtajana tällä hetkellä toimivan Vehkaperän mittariin on kertynyt aimo määrä politiikan kilometrejä.

– Puoluevaltuusto saa minusta kokeneen puheenjohtajan. Tunnen ja tiedän, miten tämä koneisto toimii. Olen puheenjohtajana myös yhteistyökykyinen ja -haluinen, rakentava ja ratkaisuja etsivä ihminen, hän listaa.

Tarpeen vaatiessa Vehkaperä kertoo olevansa myös periksiantamaton.

– Olen ollut mukana niin monissa neuvotteluissa, että osaan olla luja ja vaativa niin itseni kuin koko porukan tavoitteiden suhteen.

Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu näillä näkymin marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

Ehdolle puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut myös Liina Tiusanen Uudenmaan piiristä.

Karri Kallio tavoittelee varapuheenjohtajan pestiä.