“Meillä ei ajeta koronan varjolla turkistarhausta alas” – Etelä-Pohjanmaan kansanedustajat kiteyttivät tupaillassa syyt, miksi keskusta on hallituksessa

Keskusta

Keskusta on pitänyt Sanna Marinin (sd.) hallituksessa huolta siitä, että turkisala selviää koronakriisistä, muistuttivat keskustaedustajat Etelä-Pohjanmaan keskustan tupaillassa perjantai-iltana.

– Saimme viime vuonna kohdistettua kustannustuen turkisalalle ja pystymme näin jatkamaan tätä meidän omaa, hienoa vientielinkeinoa, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kuvasi.

Kansanedustaja Mikko Savola kertoi, ettei kustannustuki ollut mikään pikkujuttu nykyisellä hallituspohjalla.

– Meillä ei tehdä niin hölmöjä ratkaisuja kuin muissa Pohjoismaissa, että koronan varjolla turkistarhaus ajetaan alas. Tätä ei tule tapahtumaan. Me on pidetty siitä asiasta huoli.

Kansanedustajat nostivat virtuaalisessa tupaillassa esiin liudan asioita, joiden vuoksi keskusta on hallituksessa. 

–  Monta hyvää hanketta on mennyt eteenpäin, eikä niistä ole aina niin meteliä pidetty mediassa tai somessa, Kurvinen kertoi.

Keskustaryhmyrin mukaan aluepolitiikan suunta on saatu käännettyä ja etenkin liikennehankkeet ovat nytkähtäneet eteenpäin. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla rautatieyhteys Seinäjoelta etelään paranee ja pitkään suunniteltu Atrian eritasoliittymä toteutuu.

Keskustan kansanedustajat Pasi Kivisaari, Mikko Savola ja Antti Kurvinen keksivät tupaillassa pitkän listan syitä sille, miksi keskustan kannattaa olla hallituksessa.

Keskusta on hallituksessa puolustamassa maataloutta ja maaseutua, Kurvinen jatkoi. 

Hallitusohjelmaan on esimerkiksi kirjattu, että kaupan valtaa suitsitaan sen omien privat label -merkkien osalta.

Erityisen tärkeää on ollut se, että Euroopan unionin rahoitusratkaisussa maaseudun saama rahoitus turvataan – ja se jopa nousee. 

Myös Savola nosti esiin EU:n elpymispakettiratkaisun. Savolan mukaan sen päälle on yritetty heittää lokaa, mutta maatalouden kannalta parempaa EU-ratkaisua ei ole saatu vuosiin.

– Saimme seuraavaksi seitsemäksi vuodeksi maanviljelijöille hyvän ja vakaan tukitason. Tässä onnistuttiin.

Keskusta järjestää maakunnittain Facebook-tupailtoja 12.–15. helmikuuta. Tarkemmat tiedot tapahtumista täällä.