Markus Lohi: "Jos pitäisi valita Suomelle vahingollisin poliitikko, Ville Niinistö olisi vahvoilla"

Ilmastopolitiikka

Europarlamentaarikko Ville Niinistön (vihr.) esitys, joka kasvattaisi EU-maiden hiilinieluja merkittävästi, saa täystyrmäyksen sekä keskustan varapuheenjohtajalta Markus Lohelta että Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitolta (MTK).

EU-parlamentin ympäristövaliokunnan pääneuvottelijana toimiva Niinistö haluaa Maaseudun Tulevaisuuden mukaan nostaa EU:n maankäyttösektorin hiilinielun kokonaistavoitteen 490 miljoonaan hiilidioksidi­ekvivalentti­tonniin vuonna 2030.

Käytännössä se tarkoittaisi Suomen maankäyttösektorin hiilinielutavoitteen kasvattamista lähes kaksinkertaiseksi eli 17,8 miljoonasta tonnista 30 miljoonaan tonniin.

Muutos vaikeuttaisi esimerkiksi nykyisten hakkuumäärien ylläpitoa.

Kansanedustaja Markus Lohi on julmistunut Niinistön toiminnasta.

– Jos pitäisi valita Suomelle vahingollisin poliitikko. Ville Niinistö olisi vahvoilla, Lohi tviittaa.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola kuvailee esitystä ”metsien kannalta aivan pähkähulluksi”.

– Se näyttää, ettei Niinistöllä ole mitään käsitystä, miten metsien käsittelyllä torjutaan ilmastonmuutosta, Mäki-Hakola suomii MT:n haastatelussa.

Metsäjohtaja korostaa, että fossiilitalous tulisi korvata kierrätykseen perustuvalla biotaloudella sen sijaan, että hakkuita rajoitettaisiin.

Europarlamentaarikko Niinistö on kirjoittanut hiilinielujen kasvattamista esittävän mietintönsä EU-parlamentille.

Se liittyy EU-komission viime kesänä julkaisemaan laajaan ilmastopakettiin.

Unionin keskeisenä tavoitteena on löytää keinoja kasvihuonekaasupäästöjen mittavaksi vähentämiseksi.

Kommentit (4)

 • ALANKO PENTTI

  Kokoomuksen meppi Sirpa Pietikäinen on toinen vaihtoehto. Vaikea arvata kumpi tämän kisan voittaisi.

 • Lukija90

  Markus Lohi on aivan oikeassa Ville Niinistön suhteen. Jos maallemme etsitään eniten vahinkoa tekevää puoluetta, Villen edustama puolue on enemmän kuin vahvoilla. Jopa ylivoimainen ykkönen.

 • Lukija21

  Harvoin komppaan, mutta nyt kaksinkertaisesti Markusta. Oikeassa hän on. On siellä muitakin hillotolppalaisia, jotka aina aktivoituvat Suomessa pidettävien vaalien edellä. Harva siellä Suomen etua ajaa, tärkeintä on oma hillotolppa.

 • Lukija89

  Olempa kerrankin samaa mieltä kommentoijien kanssa.
  Pietikäinen on tehnyt myyräntyötä Suomen vahingoksi jo monta vaalikautta. Mutta kyllä Ville Niinistö tämän kisan sittenkin voittaa. Metsäteollisuus Suomesta lopetetaan hänen visioillaan. Kaikki muuttavat Hesaan , vuokra-asuntoihin ja ajetaan vaan metrolla. Ei synny päästöjä. Mutta kukahan sitten hesalaiset elättää.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen