Lokakuulle suunniteltu valtakunnallinen Maaseutuparlamentti siirtyy vuoteen 2021 koronapandemian vuoksi

Kotimaa

Maaseutuparlamentti 2020 -tapahtuma siirretään vuodella eteenpäin. Tiedotteessa syyksi mainitaan koronapandemian vaikea ennustettavuus ja sen laaja-alaiset vaikutukset suuren tapahtuman järjestelyihin.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 1.–3. lokakuuta Kurikassa, Etelä-Pohjanmaalla.

– Maaseutuparlamentti tulee vuotta myöhemmin entistä hienompana ja hiotumpana tapahtumana. Nyt tehty suunnittelutyö ei valu hukkaan, kertoo maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri Christell Åström maa- ja metsätalousministeriöstä.

Vuoden 2021 Maaseutuparlamentin tapahtumapaikkana on edelleen Kurikan kampus. Uudet tapahtumapäivät syksyllä 2021 vahvistetaan myöhemmin.

Maaseutuparlamentti on valtakunnallinen tapahtuma, joka on tarkoitettu maaseudun ja koko Suomen kehittämisestä kiinnostuneille. Kyseessä on myös Suomen suurin maaseutupoliittinen tapahtuma.

Maaseutuparlamentin pääjärjestäjinä ovat maaseutupolitiikan neuvosto, maaseutuverkostopalvelut, Suomen Kylät ry ja maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK.

Se järjestetään laajassa yhteistyössä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa. Vuonna 2021 yhteistyössä Kurikan kaupungin ja Leader-Suupohjan kanssa.

Maaseutuparlamentti järjestettiin ensimmäistä kertaa Leppävirralla vuonna 2017. Seuraavan Maaseutuparlamentin sijainti ratkaistiin paikkakisassa, jossa äänestysvaiheessa niukan voiton sai Kurikka ennen Nurmeksen kaupunkia.

Kolmas Maaseutuparlamentti tullaan järjestämään Nurmeksessa vuonna 2023.