Lindström: Hallitus ei harkitse uudelleen työllisyystoimia

Työllisyys

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan hallitus ei ole harkitsemassa uudelleen kritiikkiä herättäneitä työllisyystoimiaan.

Lindström totesi, että toimia viedään eteenpäin.

Työttömyysturvan kaavaillut heikennykset ovat nostaneet kritiikkiä ammattiliitoissa, ja ammattiliitto Pro on uhannut jäädä jopa pois kilpailukykysopimuksesta.

Erityisesti keskustelua on syntynyt mahdollisesta työnäytteestä. Työnäytteeseen liittyen oli maanantaina tilaisuus, jossa oli yli 40 eri liittojen ja toimijoiden edustajaa paikalla. Lindström piti tilaisuuden antia hyödyllisenä.

– Haluttiin kuulla heidän ajatuksiaan, huoliaan, murheitaan ja epäilyksiään, mitä työnäyteideaan kohdistuu, Lindström sanoi.

Pron puheenjohtajan Jorma Malisen mukaan liiton vaatimukset ovat edelleen ennallaan. Pron mukaan hallituksen pitää luopua työttömien työnäytteestä ja työttömyyskorvausta alemman palkkatyön vastaanottamisen velvoitteesta.

– Meidän tähtäin on toukokuun viimeisen päivän aamussa. Jos nämä asiat ovat silloin ratkenneet siten, että meidän hallitus voi ne hyväksyä, niin sen jälkeen katsotaan, mitä kikystä (kilpailukykysopimuksesta) on meidän osalta tullut. Jos ne eivät ole millään tavalla ratkenneet, niin silloin emme hyväksy yhtään neuvottelutulosta, Malinen sanoi.