Kurvinen Ilkka-Pohjalaisessa: ”Keskusta katsoo, että huhtikuun alun kehysneuvottelut ovat ennen muuta talousriihi – talous- ja työllisyyspolitiikka edelleen omissa käsissämme”

Politiikka

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen mukaan kansainvälisen tilanteen epävarmuuteen emme juuri voi vaikuttaa, mutta kotimainen talous- ja työllisyyspolitiikka on omissa käsissämme.

– Nyt jos koskaan Suomessa tarvitaan enemmän yhteistyötä ja vähemmän vastakkainasettelua. Sopimisen kykyä mitataan etenkin työmarkkinoilla, muistuttaa Kurvinen Ilkka-Pohjalaisen mielipidekirjoituksessa.

Kurvinen toivoo, että neuvotteluissa pystytään maamme vientiä turvaaviin, mutta samalla oikeudenmukaisiin palkkaratkaisuihin.

– Kaiken päätöksenteon on näissä oloissa tuettava talouden hienoistakin kasvua ja työllisyyden paranemista. Keskusta katsoo, että myös hallituksen huhtikuun alun kehysneuvottelut ovat siksi ennen muuta talousriihi, Kurvinen kirjoittaa.

Hallitus on jo aiemmin päättänyt esimerkiksi investointien tuplapoistojen mahdollistamisesta sekä teollisuuden sähköveron alentamisesta EU:n sallimaan minimiin.

– Tätä työllistävää yrittäjyyspolitiikkaa on Kurvisen mukaan kehysneuvotteluissa jatkettava.

Toinen kehysneuvottelujen iso asia keskustalle on kuntien vaikean tilanteen helpottaminen.

– Ihmisten lähi- ja peruspalvelut on turvattava niin maaseutu- kuin kaupunki-Suomessa.

– Laajamittaiset veronkorotukset sekä työntekijöiden lomautukset ja irtisanomiset on pystyttävä estämään. Uskon, että myös tästä saadaan aikaan yhteinen näkemys viiden hallituspuolueen kesken, Antti Kurvinen painottaa.