Koronatartuntoja todettu Suomessa 2 308 – varmistettujen tapausten määrä nousi 132:lla

Pääkaupunkiseudulla on runsaasti tartuntoja
Koronavirus

Suomessa on löydetty nyt 2 308 koronaviruksen varmistettua tartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan määrä on kasvanut eilisestä 132:lla.

Eilen laboratoriovarmistettujen koronavirustartuntojen määrä kohosi sunnuntain lukemista 249:llä. Eilisen suureen lukuun saattoi vaikuttaa se, että tartuntojen raportoinnissa voi ilmetä viikonloppuisin viivettä.

THL on äskettäin arvioinut, että tartuntakäyrät näyttävät Suomessa tasaisilta ja valtiovallan asettamat rajoitukset vaikuttavat purevan.

THL:n odotetaan kertovan tehohoidossa olevista potilaista sekä koronavirukseen kuolleista myöhemmin tänään.

Eilen kerrottiin, että koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 27 ihmistä.

Kuolemista noin kaksi kolmasosaa on tapahtunut Helsingin yliopistollisen sairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Useita koronakuolemia on kirjattu myös Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueella.

Ikäryhmistä eniten koronatartuntoja on 50–59-vuotiailla. Miehiä on ollut tartunnan saaneissa hieman enemmän kuin naisia.

Todellinen lukumäärä on todennäköisesti suurempi, koska kaikkia mahdollisesti tartunnan saaneita ei ole testattu.

Helsingissä on tuoreiden tietojen mukaan todettu 784 varmistettua koronavirustartuntaa. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kokoamista paikkakuntien tartuntatiedoista.

Myös muissa pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa on runsaasti tartuntoja. Espoossa on nyt todettu 235 ja Vantaalla 154 tartuntaa.

Muista kaupungeista Tampereella on löydetty 87, Oulussa 70 ja Jyväskylässä 73 tartuntaa. Turun tartuntaluku on 52.