Keskustapoliitikot hehkuttavat somessa budjetin työllisyystoimia – “Tämä on hyvä alku“

Budjettiriihi

Keskustan kansanedustajat ja ministerit kommentoivat sosiaalisessa mediassa ahkerasti budjettiriihen päätöksiä.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kirjoittaa Facebookissa, että oleellista on se, että budjetti sisältää useita työllisyyttä vahvistavia toimia, sillä velaksi ei voi ikuisesti elää.

– Tämän lisäksi tehdään panostuksia etenkin terveyteen ja turvallisuuteen. Myös lapsiperheiden tilannetta helpottavia ratkaisuja on sisällä. Oman hallinnonalani tärkeä kysymys vanhojen Hornetien korvaamisesta etenee, ministeri listaa.

Kokonaisuutta Kaikkonen nimittää ”Selviytyvän Suomen budjetiksi”.

Poikkeuksellisen haastavissa olosuhteissa tehty hallituksen budjettiesitys valmistui. Koronakriisi aiheuttaa todella…

Julkaissut Antti Kaikkonen Keskiviikkona 16. syyskuuta 2020

Myös maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) painottaa työllisyysnäkökulmaa. Hän kommentoi Twitterissä, että nyt on tärkeintä huolehtia kaikista suomalaisista ja luoda vakautta investoida ja työllistää Suomessa.

Leppä iloitsee, että hallitus sopi kilpailukykyä ja vientiä tukevista toimista.

– Teollisuuden sähkövero putoaa EU-minimiin heti 2021 alusta. Energiaveron palautus poistuu hallitusti 4 vuoden siirtymäajalla. Päästökauppakompensaatio saa jatkoa teollisuuden sähköistymistuen muodossa, hän twiittaa.

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu kuvaa, että budjetti vahvistaa luottamusta hallituksen kykyyn huolehtia isänmaasta.

– Yhteistyökyvystä kertoo, että sopimukseen päästiin toimista, joilla on vähintään 30 000 henkilön työllistävä vaikutus. Tämä on hyvä alku. On tärkeää, että jatkoonkin saatiin sovittua suuntaviivoja.