Keskustan Kulmuni oli MTV:n raadin mielestä puheenjohtajatentin selvä voittaja – “ärhäkkä kuin terrieri”

Politiikka

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni onnistui keskiviikkoillan puheenjohtajatentistä parhaiten, arvioivat MTV:n pöllöraadin jäsenet.

MTV Uutisten päätoimittajan Ilkka Ahtiaisen mielestä Kulmuni vaikutti latautuneelta ja oli liikkeellä kamppailuasenteella. Ahtiainen kiittelee, että Kulmuni haastoi Petteri Orpoa (kok.), Jussi Halla-ahoa (ps.) ja jopa hallituskumppanin edustajaa Jussi Saramoa (vas.).

 – Kun muut hallituspuolueiden edustajat väistelivät, oli virkistävää kuulla hänen myöntävän suoraan, että  hallituksen sisällä on ollut erimielisyyttä liittyen päätösten ajoitukseen työllisyystoimista, arvio jatkuu.

Samoilla linjoilla on toimittaja Alec Neihum.

 – Puheenjohtaja Kulmuni on ollut ministerieron jälkeen nurkkaan ajettuna. Nyt tentissä nähtiin Kulmuni, joka ei toistellut ulkoa opeteltuja lauseita, vaan puolusti hallituksen ja ennen kaikkea oman puolueensa linjaa ärhäkästi kuin terrieri, Neihum arvioi.

Raadin kolmas jäsen, toimittaja Eevi Kinnunen arvioi Kulmunin esiintymisen aluksi vähän ylivirittyneeksi ja jopa kireäksi, mutta Kinnusenkin mielestä keskustajohtaja paransi juoksuaan tentin edetessä.

Pöllöraadin arvioissa tähtien virkaa edustavat pöllöt. Kokonaisuutena raati antoi Kulmunille 13 pöllöä, mutta sen jälkeen oli tasaista.

Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ja vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Saramo keräsivät kukin raadilta 12 pöllöä.

Heikoiten raadin mielestä pärjäsivät SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari (8 pöllöä) sekä niin ikään puolueensa varapuheenjohtaja, RKP:n Sandra Bergqvist (4 pöllöä).