Keskustan Katainen epäreilun kaupan kimpussa – tavoitteena Suomen maatalouden tuottajien aseman turvaaminen

Maatalous

Keskustan europarlamentaarikko  Elsi Katainen on tyytyväinen EU:n täysistunnolta saatuun mandaattiin, jolla neuvotellaan epäreilujen kauppatapojen kitkennän keinoista.

– Tuottajien elintason turvaamisen kannalta tärkeän direktiivin viimeistely voi nyt alkaa, ALDE-ryhmän neuvottelijana toimiva Elsi Katainen iloitsee.

Katainen toivoo, että elintarvikeketjun epäreiluja kauppatapoja kitkevä lainsäädäntö saadaan voimaan jo ennen yhteisten maatalouspolitiikan uudistuksen valmistumista.

– Näin varmistetaan tuottajien elintason turvaaminen, sillä seuraavan vuosikymmenen maatalousbudjettiin on ehdotettu merkittäviä leikkauksia, Elsi Katainen sanoo tiedotteessaan.

Neuvotteluryhmällä on kaksi kuukautta aikaa viimeistellä direktiivi ennen joulutaukoa ja EU:n puheenjohtajamaan vaihdosta. Tämä on Kataisen mielestä hyvä asia.

– [Nykyisen puheenjohtajamaan] Itävallan lähestymistapa on lähellä Suomen tavoitetta, jossa jäsenmailla on oikeus mennä omassa lainsäädännössään reilusti EU:ta pidemmälle tuottajan aseman suojaamisessa.