Keskustan Kärnä vihreiden Ohisalolle: Sisäministerin täytyisi keskittyä kotimaan asioiden hoitamiseen

Politiikka

Keskustan kansanedustajan Mikko Kärnän mielestä sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) pitäisi keskittyä enemmin kotimaan asioiden hoitamiseen kuin Kreikan pakolaisleirin lasten kohtalon ratkaisemiseen.

Ohi­sa­lo esit­ti tiis­tai­na, et­tä Suo­men pi­täi­si ot­taa vas­taan alai­käi­siä tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­ta Krei­kan pa­ko­lais­lei­reil­tä.

– On tietysti hyvä, että ministeri tuo erilaisia asioita hallituksen pohdittavaksi, mutta ne eivät tule johtamaan toimenpiteisiin ellei hallitusohjelmassa yhdessä sopimaamme kokonaisuutta toteuteta, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Lappilaisedustajan mukaan jo sisäministerin titteli kertoo siitä, että kotimaan asioiden täytyisi olla etusijalla ministerin työssä.

Kiitosta Kärnä antaa Ohisalolle kuitenkin siitä, että Suomi on hallitusohjelman mukaisesti tehostanut maassa laittomasti olevien ulkomaalaisten palauttamista.

– Olisikin hyvin tärkeää, että ministeri viestisi julkisesti myös näistä asioista, vaikka ne saattavatkin olla tiettyjen vihreiden kannattajien kannalta kiusallisia.