Keskustalaiset poliitikot hehkuttivat somessa Pärmäkosken saavutuksia – "Rautainen ja fiksu nainen hiihdon huipulla", luonnehti Annika Saarikko

Olympialaiset

Kun hiihtäjä Krista Pärmäkoski tuli maaliin Pyeongchangin olympialaisten päätösmatkalta naisten 30 kilometriltä, täyttyi sosiaalinen media jälleen lukemattomista onnitteluviesteistä.

Kotikatsomoissaan kisaa seurasivat myös monet keskustalaiset poliitikot.

Pääministeri Juha Sipilä onnitteli kehui Pärmäkoskea vahvasta ja määrätietoisesta hiihdosta.

Heti perään Sipilä laittoi toisen tviitin, jossa hän lohdutti sijoitukseensa pettynyttä Kerttu Niskasta ja kiitti uransa päättävää Aino-Kaisa Saarista. Tsemppejä hän jakoi myös nuorelle hiihtäjälle Johanna Matintalolle.

– Tsemppiä @NiskanenKerttu , hieno sijoitus – isot sijoitukset vielä tulevat ! Kiitos @Aino_Kaisa upeasta urastasi, aivan mahtava urheilija. @matintalo kärki lähenee, sitkoa eteenkin päin, Sipilä kirjoitti.

Sosiaali- ja terveysministeri Annika Saarikko luonnehti triplamitalisti Pärmäkoskea rautaiseksi ja fiksuksi naiseksi hiihdon huipulla.

Kansanedustaja Seppo Kääriäinen huomautti Pärmäkosken tuoneen puolet Suomen kuudesta olympiamitalista.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen olisi puolestaan suonut kisojen vielä jatkuvan:

– Kisathan paranevat koko ajan! Miksi ne jo loppuvat, hän kirjoitti.

Onnitteluihin yhtyivät myös muun muassa kansanedustajat Hanna Kosonen, Mikko Kärnä, Mikko Savola, Elsi Katainen ja Pertti Hakanen sekä europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.