Keskusta siirtää puoluekokouksensa – keskustalaiset kokoontuvat syyskuussa Ouluun Vantaan sijaan

Puoluevaltuuston kokous lykättiin alustavasti huhtikuulta kesäkuulle
Keskusta

Keskusta siirtää sääntömääräisen puoluekokouksensa kesäkuulta syyskuulle koronavirustilanteen vuoksi. Puoluehallitus päätti asiasta etäkokouksessaan torstaina.

– Keskustan puoluekokouksessa on tuhansia ihmisiä läsnä ja puoluehallitus arvioi, ettei kokouksen järjestäminen kesäkuussa ole käytännössä mahdollista, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen toteaa.

Vantaalle alun perin suunniteltu puoluekokous pidetään Oulussa 4.–6. syyskuuta. Kokouspaikkana on Ouluhalli.

Pirkkalaisen mukaan puoluekokouksen paikkakunta vaihtui tilaongelmien vuoksi.

Vantaalla kokous olisi pidetty Tikkurilan urheilupuistossa sijaitsevissa urheiluhalleissa, ja käyttöön olisi lisäksi saatu läheisen koulun tilat puoluekokousviikonloppua edeltävästä torstaista lähtien.

Syyskuussa tämä ei ole mahdollista, kun koulujen lukukausi on käynnissä.

– Kartoitimme ilman muuta ensisijaisesti mahdollisuudet järjestää kokous nytkin Vantaalla tai jossain muualla Uudellamaalla. Valitettavasti se ei tila- ja kustannussyistä ollut mahdollista, mikä on todella harmillinen asia, Pirkkalainen sanoo.

Puoluehallitus totesi myös, ettei puoluevaltuuston vuosikokouksen järjestäminen suunnitellusti huhtikuun lopussa ole mahdollista.

Kokous pyritään järjestämään 6.–7. kesäkuuta eli samana viikonloppuna, jolloin puoluekokous oli alkujaan määrä pitää.

Koronavirustilannetta katsotaan kuitenkin vielä toukokuussa puoluevaltuuston kokouksen lähestyessä, Pirkkalainen kertoo. Puoluevaltuusto kutsutaan sääntöjen mukaan koolle kaksi viikkoa ennen kokousta.