Kärnä vaatii kovia koronatoimia ja hämmästelee ennakoinnin puutetta – "Kohta aletaan kauhistella terveydenhuollon kapasiteetin riittämättömyyttä"

Koronapandemia

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii, että hallitus ja viranomaiset ottavat heikkenevässä koronatilanteessa käyttöön kaikki mahdolliset toimet ilman, että ravintoloiden, tapahtuma-alan tai matkailun rajoituksia kiristetään.

Kärnä kannattaisi myös pakkorokotusten mahdollisuuden selvittämistä.

– Katson että hallituksen on tässä tilanteessa vähintäänkin harkittava tartuntatautilain 47 § mukaisen pakollisen rokotuksen käyttöönottoa. Rokotekattavuus on saatava nousemaan yli 90 prosenttiin, mikäli aiomme saavuttaa laumaimmuniteetin, Kärnä kirjoittaa tiedotteessaan.

Kärnän mukaan maskisuosituksia olisi syytä muuttaa.

– Edelleen olisi syytä määrätä FPP2-luokan maskin käyttöpakko julkisille paikoille. Meillä on selkeää tutkimustietoa, että kirurginen suu-nenäsuojain ei estä deltavariantin tarttumista.

Koronatilanteen heikentyminen johtuu Kärnän mukaan ennakoinnin puutteesta.

– Deltavariantti tulee tekemään nyt tulevina viikkoina erittäin pahaa jälkeä, ja perässä seuraa Perusta tuleva lambdavariantti, joka ei ilmeisesti ole niin tarttuva, mutta on varsin vastustuskykyinen eri rokotteille. Tässä on taas myöhästytty pahasti ja hämmästelen, miten THL ja STM eivät tunnu tuntevan sanaa ennakointi. Se on häpeällistä, Kärnä suomii.

Kansanedustaja kirjoittaa, että tehohoidon kapasiteetin lisääminen olisi aloitettava suurissa kaupungeissa välittömästi.

– Suunnitelmat kenttäsairaaloiden perustamisesta on oltava ja kalusto sekä henkilöstö varattuna. Olen aivan vakuuttunut, että kohta aletaan kauhistella terveydenhuollon kapasiteetin riittämättömyyttä. Nyt ei ole kauhistelun aika, vaan nyt on ennakoinnin aika.

Kärnä muistuttaa myös, ettei koronavirus WHO:n mukaan häviä enää maailmasta.