Kärnä mätkii kotimaisia "trumpisteja" Twitterissä – "Perussuomalaisten unelma on nyt käynnissä Capitolilla"

Washington D.C.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ampuu Twitterissä rumputulella perussuomalaisia puolueen edustajien Trump-sympatioista.

Kärnä huomauttaa Washingtonin tapahtumien osoittavan, mihin puhe ”valheita suoltavasta valtamediasta”, ”poliittisesti ohjatusta mediasta” ja ”punavihreästä mediasta” lopulta johtaa, jos sen annetaan jatkua vapaasti.

Kärnän tähtäimessä ovat muun muassa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, kansanedustaja Jani Mäkelä ja europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.

Mäkelältä Kärnä kyselee, miltä neljän vuoden Trump-tviittien vanheneminen käsiin mahtaa tuntua.

– Perussuomalaisten unelma on nyt käynnissä Capitolilla. Se on Suomessakin harjoitettavan ”trumpismin” väistämätön seuraus. Kuka kannattaa?

Halla-ahoa Kärnä muistuttaa tämän pari vuotta vanhasta tviitistä, jossa Halla-aho katsoi Trumpin olevan ”parasta mitä Yhdysvalloille ja länsimaailmalle on tapahtunut piiitkään aikaan”.

– Vieläkö tällä kannalla kun Trumpin kannattajat parhaillaan vyöryttävät väkivalloin Yhdysvaltain parlamenttia?

Kärnällä on kysyttävää myös perussuomalaisten euroedustajalta Laura Huhtasaarelta.

– Jos Jumala muka ”käyttää Trumpia”, häntä käytetään nyt kansankiihotukseen, valehteluun ja demokratian tuhoamiseen Yhdysvalloissa. Vieläkö olet tätä mieltä?

Perussuomalaisten kansanedustajaa Sanna Antikaista Kärnä muistuttaa tämän rauhannobel-ehdotuksesta.

– Koetko edelleen esittäneesi Nobelin rauhanpalkintoa oikealle henkilölle ja seisotko Nobel-komitealla kirjoittamasi kirjeen takana edelleen?

Some-aktiivisuudestaan tunnettu Kärnä pitää Twitterin päätöstä sulkea Trumpin tili 12 tunniksi oikeana.

– Kapinallisia yllyttävä presidentti on syytä hiljentää. Varapresidentti Pencen kannattaisi harkita myös kovempia toimia. Ei Trump kykene enää hoitamaan tehtäväänsä, Kärnä katsoo.

Iltapäivällä lähettämässään tiedotteessa Kärnä varoittaa, että Yhdysvaltojen tapahtumat voivat toistua myös Suomessa.

Kansanedustajan mukaan Suomi on jo pelottavan lähellä tietä, jonka myötä populistit ja kiihkoilijat saavat kiihotettua kansanjoukot liikkeelle vakavin seurauksin.

– Yhdysvalloissa presidentti Trump on valellut bensaa ympäriinsä koko presidenttikautensa ajan ja eilen puhuessaan kannattajilleen hänen piti vain sytyttää tikku. Sama ilmiö on käynnissä laajemminkin läntisissä demokratioissa.

Kärnän mukaan erityisesti oikeistopopulistit suoltavat valheita, median motiiveja kyseenalaistetaan ja sen rehellisyyttä epäillään sekä lietsotaan suoranaista vihaa.

– Valitettavasti en voi kuitenkaan puhua Suomessa pelkästään perussuomalaisista, jotka ovat asiansa mestareita ja yrittävät nyt vähätellä aiemmin Trumpia kohtaan osoittamaansa kunnioitusta ja ylistystä, vaan sama ilmiö on nähtävissä myös poliittisen kentän toisella laidalla esimerkiksi Elokapina-liikkeessä tai eläinoikeusaktivisteissa.

Kärnä kertoo itse saaneensa niskaansa valtavan hyökkäyksen Twitterissä ja Facebookissa kritisoituaan eilen perussuomalaisia heidän Trump -puheistaan sekä nostettuaan esille heidän toimintatapojaan.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta mutta on aina hämmästyttävää huomata, millainen trollien armeija ryömii koloistaan esiin aina kun perussuomalaisia ja erityisesti Halla-ahoa kohtaan esitetään kritiikkiä. On surullista, että perussuomalaiset eivät itse edes toivo keskustelun pysyvän asiallisena, vaan tällaista toimintatapaa tuetaan täydestä sydämestä ja se kuitataan sanomalla ”jokainen vastaa itse tekemisistään”.

Kommentit (6)

 • Nipsu

  Tätä samaa tapahtuu jo Suomessakin. Pelottavaa. Sitten vain nauretaan näille inhottaville sutjautuksille. Kuka tällaista voi puolustaa. Valitettavasti tämä tulee tästä pahenemaan. Nyt ihmiset ajatelkaa – haluatteko USAn mallin mukaista tapahtumaa myös Suomeen. Tätä on valitettavasti jo monessa maassa: Venäjä, V-Venäjä, Unkari, Puola jne. jne. Herätkää! Demokratia on vaarassa ja Usassa suorastaan sisällissota lähestymässä. Toivottavasti laittavat Trumpin jäähylle kaikista toiminnasta. Suomessakin on puhdistamisen paikka ääriveljille. Hyvä Kärnä kun tuot näitä Trumpimaisia viestejä ja kannattajien kirjoituksia esille. Lukekaa ihmiset! Leikki on kohta kaukana. Nipsua hirvittää!

 • Lukija4

  Kärnä ei syyllisty trumpismiin, hänen kysymykset perustuvat perussuomalaisilta tulleisiin tosiasioihin – odotetaan vilpittömiä ja totuuteen perustuvia vastauksia. Tässä kommentoija itse syyllistyy edelleen trumpismiin – kääntää Kärnän asian valheelliseen muotoon – siis oppi-isän tavoitteita kohti porskuttaen – sen tien päässä kunnian kukko ei laula.

 • Lukija21

  Nyt jäitä hattuun Kärnä ja Nipsu. Kuvitteletteko, että USA:n tapahtumat ovat Perussuomalaisten syytä? Jos olisi, niin kylläpä Halla-aholla olisi valtaa.

  • Lukija4

   Mitä se mahtanee olla Länsi-Suomen alueella merkittävässä asemassa olevan perussuomalaisen sanoma lähimenneisyydessä, että korona hoitaisi erään ryhmän puhdistuksen (vakavaa asiaa vähän naamioitu). Näitä pulpahtelee tarkoitushakuisesti kaiken aikaa, lisääntyessään peli kovenee ja keinot kovenevat (raaistuva) – toivottavasti oikeus ja kohtuus sekä kunnioitus toisia ihmisiä kohtaan voisi olla ohjeena meidän kaikkien elämän mittaisella polulla.

   • Lukija21

    Jotenkin olen ymmärtänyt, että PS:n puoluejohto on em. möläyttelyt tuominnut. Mites saman suunnan vasemmistopomon ja jopa Kärnän kiivailut upseerien selkärangasta?

 • Lukija6

  Kärnällä on jo kauan ollut mopo karkuteillä. Tuollaiset kannanotot vain lisäävät epäsopua Suomessa. Mies oli muka pyrkimässä Helsingin pormestariksi. Naurettavaa. Seuraavissa vaaleissa putoaa eduskunnasta. Tietojeni mukaan keskeiset tukihenkilöt ovat jo kääntäneet selkänsä Kärnälle.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen