HS: Soteyllätys: Valiokunta peruu kokouksensa – keskustan Lohen mukaan "pitää olla nuotit selvillä hallituspuolueillakin"

Soteuudistus

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on yllättäen perunut tämän päivän kokouksensa, kertoo Helsingin Sanomat (HS).

Tulevistakaan kokouksista ei ole tietoa. Valiokunnan työlistalla on mietintö hallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta. Sotemietintö oli tarkoitus saada valmiiksi ennen eduskunnan kesätaukoa, mutta kokousten lykkääntyminen uhkaa vaarantaa tämän, HS kirjoittaa.

Valiokunnan keskustalainen puheenjohtaja Markus Lohi kertoo lehdelle, että valiokunta tarvitsee lisäaikaa mietinnön sisällön pohtimiseen.

– Tässä pitää olla nuotit selvillä hallituspuolueillakin, mikä on se lopullinen sisältö, Lohi toteaa avaamatta solmujen sisältöä tämän enempää.

Lohen mukaan mietinnön valmiiksi saaminen ensi viikonkaan aikana tekee tiukkaa. HS kertoo, että joidenkin tietojen mukaan alkuperäinen tarkoitus mietinnön valmiiksi saamiselle oli huominen perjantai, mutta Lohi kiistää tämän.

Aika näyttää, milloin valiokunta on seuraavan kerran koolla, Lohi sanoo. Alun perin valiokunnan piti kokoustaa seuraavan kerran perjantaina.

Valiokunnan on tarkoitus tehdä korjauksia hallituksen sote-esitykseen muun muassa perustuslakivaliokunnan mietinnön pohjalta. Perustuslakivaliokunnalla ei ollut suurempaa huomauttamista, mutta yksityiskohdissa riittää HS:n mukaan viilattavaa.

Lieneekin niin, että suuria linjaeroja hallituspuolueilla ei enää ole, mutta yksityiskohdissa on haastetta.