Helsingissä järjestetään iltapäivällä kolmen kirkkokunnan rauhanrukous Ukrainan puolesta – "Venäjän hyökkäyssota on rikos kansainvälistä oikeutta ja synti Jumalaa vastaan"

Ukrainan sota

Helsingissä pidetään tänään kolmen kirkkokunnan yhteinen rauhanrukous Ukrainan ja rauhan puolesta.

Rukous järjestetään Pyhän Henrikin katedraalin pihalla Ullanlinnan kaupunginosassa kello kolmelta iltapäivällä. Venäjän suurlähetystö sijaitsee katedraalia vastapäätä.

Tilaisuus on avoin kaikille kirkko- tai uskonkunnasta riippumatta.

Rukoushetken toimittavat Suomessa toimivan katolisen kirkon, Suomen ortodoksisen kirkon ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat. Paikalla ovat esimerkiksi Suomessa toimivan katolisen kirkon emerituspiispa Teemu Sippo ja Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo. Suomen evankelis-luterilaisesta kirkon toimittajina ovat piispat Jari Jolkkonen, Kaisamari Hintikka, Bo-Göran Åstrand ja Teemu Laajasalo.

Rukouksen jälkeen Pyhän Henrikin katedraalissa järjestetään tilaisuus, jossa kirkkokuntien piispat tuomitsevat Venäjän hyökkäyssodan ja vetoavat rauhan puolesta.

–  Venäjän hyökkäyssota on rikos kansainvälistä oikeutta ja synti Jumalaa vastaan. Kirkkoina tuomitsemme Venäjän hyökkäysarmeijan raakuudet jyrkästi ja ehdottomasti. Rauhan ja Euroopan idea kuuluvat yhteen, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispa Jari Jolkkonen sanoo tiedotteessa.

Rukous järjestetään Jolkkosen mukaan tänään vietettävänä Eurooppa-päivänä, koska rauhan ja Euroopan ideat kuuluvat yhteen. Tänään vietetään myös Venäjällä voitonpäivää.