Halla-aho: Puoluehallitus päättää suhteesta sääntömuutoksista kieltäytyneeseen  nuorisojärjestöön maaliskuun lopulla – "Ei se suurena yllätyksenä tullut"

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että puoluehallitus tekee päätökset emopuolueen ja nuorisojärjestön suhteista maaliskuun loppupuolella pidettävässä kokouksessaan.

– Puoluejohto kartoittaa mahdollisuuksia ensi viikolla tai tulevilla viikoilla, ja puoluehallitus tekee omalla mandaatillaan ratkaisuja. Puoluehallitus on ensi kerran koolla maaliskuun jälkipuoliskolla, Halla-aho sanoi STT:lle.

– Toimivalta päättää suhteesta nuorisojärjestöön kuuluu nimenomaan puoluehallitukselle, Halla-aho sanoi.

Hän ei ottanut kantaa kysymykseen, voiko PS-nuoret jatkaa nykyisen nimensä ja tunnustensa käyttämistä, jos pesäero toteutuu.

– Nämä ovat lainopillisia kysymyksiä, niihin en pysty suoralta kädeltä vastaamaan.
Rahoituksen osalta päätösvalta on myös puoluehallituksella.

Halla-ahon mukaan hän oli osannut odottaa, että puoluejohdon vaatimat muutokset nuorisojärjestön sääntöihin eivät saisi riittävää kannatusta taakseen ylimääräisessä kokouksessa.

– Ei se suurena yllätyksenä tullut. Olin kyllä varautunut siihenkin.

Hän ei ryhtynyt arvioimaan, minkä takia äänestystulos meni puoluejohdon toiveiden vastaisesti.

– Niin, siellä oli varmaan monenlaisia motiiveja, joita kaikkia en välttämättä edes tunne. Nuorisojärjestö tekee itse omat ratkaisunsa. Se on itsenäinen ja demokraattisesti toimiva toimielin, joka noudattaa omia sääntöjään. Puolue voi tietysti vaikuttaa siihen, kenen kanssa se tekee yhteistyötä ja millä tavalla.

Äänestystuloksesta koituu ainakin ylimääräistä päänvaivaa molemmin puolin.

– Olisi ollut puolueelle ja nuorisojärjestölle helpompaa, jos tämä sääntöuudistus olisi hyväksytty. Nyt päätettiin näin. Sen mukaan elämme.