Halla-aho jatkaa Helsingin edunvalvontaan keskittymistä, keskustan varapuheenjohtaja päättelee – "Pormestarin komeat käädyt kiinnostavat, maakuntien Suomi ei"

Kuntavaalit

Keskustan varapuheenjohtajan, kansanedustaja Petri Honkosen mielestä Jussi Halla-ahon halu vetäytyä valtakunnan politiikasta ja keskittyä Helsingin edunvalvontaan on luontevaa jatkoa perussuomalaisten city-keskeiselle politiikalle.

– Halla-aho halajaa Helsingin kokopäivätoimiseksi edunvalvojaksi. Pormestarin komeat käädyt kiinnostavat, maakuntien Suomi ei, Honkonen arvioi tiedotteessa.

– Koko Suomen puolustaminen ei ole tähänkään asti ollut oikeistolaisen aatejohtajan asialistalla, jatkossa vielä vähemmän, Honkonen tulkitsee perussuomalaisia johtavaa kansanedustaja Halla-ahoa.

Honkonen arvioi perussuomalaisten olevan Suomen Helsinki-keskeisin puolue, joka on pahasti vieraantunut muun Suomen asioista ja ongelmista.

Pääkaupunkiseudun ulkopuoliselle Suomelle perussuomalaisilla ei tunnu olevan mitään annettavaa, Honkonen näkee.

Hän katsoo, että maaseudun kuntien valtionosuuksien leikkaamiseen lämpimästi suhtautuva Halla-aho haastaa kokoomuksen aseman keskittämispolitiikan suurimpana puolestapuhujana.

– Helsingin asiat ovat tärkeitä, mutta Halla-ahon kaudella perussuomalaiset on täysin ummistanut silmänsä kehä kolmosen ulkopuoliselta Suomelta. Eduskunnassa perussuomalaiset keskittyy viikko toisensa jälkeen jauhamaan Helsingin asioista, Honkonen sanoo.

Hänen mukaansa perussuomalaisilla ei ole mitään sanottavaa keskustan asialistalla oleviin asioihin kuten työllisyyteen, peruspalveluihin, teiden kuntoon ja yritysten toimintaedellytyksiin.


Korjattu 16.11. klo 14.12 Jussi Halla-ahon nimen kirjoitusmuoto.

Kommentit (6)

 • Lukija21

  On ehdokkaita, jotka saavat ääniä kaupungeissa ja on pyrkijöitä, jotka inisevät Pylkön perukoilla.

 • Lukija67

  Kepulla seuraavat vaalit ovat kohtalon kysymys,mikä alkaa heijastua kommnteista.

 • Lukija90

  Tämä oli opelta turha kommentointi. Ei näin,ei hyvä nuori mies. Poliittisen suunnittelun pitää ulottua kaus ”seuraaviin olympialaisiin”. Pelimerkkejä pitää käyttää,jos niitä puolueella on.

 • Lukija4

  Kommenteista päätellen keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen taisi osua erittäin tärkeään ja samalla kipeään asiaan. Todella Jussi Halla-aho on katsonut asioita kautta aikojen hyvin Helsinki-keskeisesti, maakuntien tarpeet hän on pääsääntöisesti tulkinnut ”siipiveikkojen” tukemiseksi. Kuitenkin on muistettava, että eri alueiden vahvuuksien hyödyntäminen on yksi tärkeimmistä kestävän hyvinvoinnin lähtökohdista niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Ylivoimaisesti suurin osa kansainvälisistä vientituotteista tuotetaan maakunnissa.

 • Lukija21

  Jospa HKI: n pormestarin sana painaisi hieman enemmän kuin Pylkönmäen kyläpomon.
  Eikö se Saarikko pyytänyt maaseudun ja kaupunkien vastakkainasettelun lopettamista? Menee näköjään perille yhtä huonosti kuin kotouttaminen maahanmuuttajille. Pääasia, että puhutaan.

 • Lukija79

  Minusta on aivan selvää että perussuomalaisten kannatus Honkajoen ja Karvian tyyppisissä kunnissa kumpuaa yleisestä jurpituksesta, ei puolueen linjanvedoista maakuntien hyväksi. Siksi tuollaiset kunnat voivat palata keskustan huomaan, kunhan vain niissä nähdään puolueelta selviä pyrkimyksiä ja tuloksia. Tieverkostosta on hyvä aloittaa.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen