Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pääkaupungin pormestariehdokkaaksi – teemaksi nousee etenkin maahanmuutto: "Helsinki on globaali sosiaalitoimisto"

Kuntavaalit

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho nimitetty Helsingin
pormestariehdokkaaksi.

Nimitystä koskeva esitys on annettu piirihallitukselle 2. marraskuuta ja asiaa koskeva päätös on tehty yksimielisesti 7. marraskuuta, Perussuomalainen Helsinki ry tiedottaa.

Perussuomalaiset julkaisi ehdokkuudesta videon, jolla Halla-aho sanoo, että Helsingin useimpien ongelmien takana on ”surkea väestökehitys”.

Helsingin niin sanottu muuttovoitto koostuu pääasiassa maahanmuutosta, ja vieraskielinen väestö on kymmenkertaistunut 30 vuodessa, hän kertoo.

– Joka neljäs Helsingin asukas on vieraskielinen vuonna 2035. Nopeimmin kasvavat ne ryhmät, joiden työllistyminen on kaikkein heikointa. Helsingistä muuttaa pois veronmaksajia ja tilalla tulee sosiaaliturva-asiakkaita. Yli puolet pääkaupunkiseudun toimeentulotuen saajista on ulkomaalaistaustaisia. Helsinki on globaali sosiaalitoimisto, Halla-aho sanoo.

Helsinki siirtyi pormestarimalliin viime kuntavaaleissa.

Nykyinen pormestari, kokoomuksen Jan Vapaavuori ei aio hakea jatkoa pestilleen. Kokoomuksen pormestariehdokkaasta ei ole vielä ilmoitettu.