Keskustan Kärnä kertoo puhelimensa soineen Halla-ahon ilmoituksen jälkeen – pormestarikisa Helsingissä on vielä harkinnassa

Kuntavaalit

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo saaneensa useita puheluita perjantaina sen jälkeen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti pormestariehdokkuudestaan.

– Monet helsinkiläiset haluaisivat minut myös ehdolle tehtävään. Harkitsen vielä. Lapinmies kyllä voisi laittaa täällä asiat kuntoon. Joskus on tultava kaukaa nähdäkseen lähelle, Kärnä kirjoittaa Twitterissä.

Hänellä on näkemyksiä pääkaupungin kehittämisestä.

– Mielestäni Helsinkiä tulisi kehittää maailman luontopääkaupunkina ja korostaa sen asemaa sellaisena. Nämä puheet ovat varsin vähäisiä nykyään.

Kärnä aprikoi jo vuosi sitten, pitäisikö hänen olla ehdolla Helsingissä kevään 2021 kuntavaaleissa.

Tuolloin hän hahmotteli vaalislogania ”hanhi- ja hiilivapaa Helsinki”.

Kärnä asemoi itseään kokoomuslaisen istuvan pormestarin Jan Vapaavuoren vastavoimaksi. Vapaavuori on kuitenkin vastikään ilmoittanut, ettei hän hae pestilleen jatkoa.

Helsingin Keskusta ei ole vielä päättänyt, milloin pormestariehdokas valitaan.Juttua korjattu: Viimeisessä lauseessa luki, että Helsingin Keskusta päättää pormestariehdokkaasta syyskokouksessaan. Tilanne on kuitenkin vielä auki.

Kommentit (5)

 • Lukija67

  Kärnä kyllä sopisi helsinkiin vihreiden kylkeen,yhteisiä asioita löytyy varmasti,mm.ssa kannabis pellot vaikka viikkiin.

 • Lukija55

  Tänne vaan, Mikko. Ei tarvitse enää katsella Kummelien uusintoja. T. Mies Helsingistä

 • Lukija21

  Tervemenoa Helsinkiin. Puremalla härjiksi muutettavia ja värivalikoimaa riittää.

 • Lukija69

  Tämä Kärnä on kyllä huvittavuuden huippu. Täytyy olla sarkasmia tai, että lääkkeet on jäänyt ottamatta!

  Mikäli Helsinkiin ihan aikuisten oikeasti asetettaisiin Keskustan pormestariehdokas, ainoa, joka voisi saada edes joitakin tuhansia ääniä olisi Väyrynen. Se voisi olla viisas veto Saarikolta, koska sitä kautta valtakunnallisen median siivittämänä Keskustan kannatus nousisi myös maakunnissa.

 • Lukija23

  kärnäm mikko hyvinniis suattasj olla oeva ehokas hesan johtokisassa!!!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen