Hakkarainen (ps.) ehdotti kuolemantuomiota – Kurvinen (kesk.) paheksui

Eduskunta

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) ehdotti tiistaina eduskunnan täysistunnossa kuolemanrangaistuksen käyttöönottoa suomalaisessa lainsäädännössä.

Hakkarainen esitti oikeusministeri Jari Lindströmille (ps.) osoitetun kysymyksensä viitaten keskusrikospoliisin kiinni ottamiin irakilaismiehiin, joita epäillään 11 ihmisen murhasta Isisin jäseninä.

Epäiltyjä ei voida palauttaa Irakiin, koska siellä on käytössä kuolemantuomio.

– Olisin kysynyt nyt oikeusministeriltä, kun olisi ollut paikalla, että voidaanko Suomeen palauttaa kuolemantuomio tällaisille uusiorikollisille, Hakkarainen kysyi eduskunnan täysistunnossa.

– Esimerkiksi, jos kantasuomalainenkin on tehnyt monta murhaa ja uusii sen rikoksen, niin eikö ole oikeus ja kohtuus, että ei elätetä tämmöistä ihmistä enää täällä vaan lopetetaan se? hän jatkoi.

Voidaanko Suomeen palauttaa kuolemantuomio?

Teuvo Hakkarainen

Muun muassa kansanedustajat Antti Kurvinen (kesk.) ja Mika Kari (sd.) paheksuivat Hakkaraisen ehdotusta.

– Pidän tämmöisiä kuolemantuomioheittoja myös ihan tämmöisen perinteisen eurooppalaisen ja suomalaisen kristillisen etiikan vastaisena, Kurvinen sanoi.

– Tuntuu jotenkin suorastaan pöyristyttävältä, että tällaisena aikana ylipäätänsä tässä salissa puhutaan kuolemanrangaistuksen käyttöönotosta, Kari sanoi.

Hakkaraisen lausunnoista on kertonut muun muassa Verkkouutiset.