Glögikausi alkoi Alkossa – Tällainen on nousussa oleva fantasiaglögi
Glögikausi alkaa tänään, kun 30 erilaisen glögin valikoima saapuu myymälöihin, Alko kertoo.
– Glögi on suomalaisille paljon enemmän kuin vain juoma – se on tunnelmaa, tuoksua ja muistoja. Moni aloittaa glögikauden jo alkusyksystä, heti kun niitä taas saa, tuotepäällikkö Reija Niemi sanoo tiedotteessa.
Alkon kyselyn mukaan joka kolmas suomalainen luottaa perinteisiin glögeihin, mutta 35 prosenttia kaipaa uudenlaisia makumaailmoja.
Fantasiaglögit, joissa makumaailma tulee jälkiruokien maailmasta, kuten vaniljasta, joulutortuista, rusinoista tai piparkakuista, ovat Alkon mukaan nousussa.
– Trendikkäissä fantasiaglögeissä yhdistyvät juhlan herkullisuus ja glögin lämpö. Ne ovat kuin jälkiruoka lasissa ja toimivatkin hyvin myös aterian päätteeksi nautittuina, Niemi kuvailee.
Fantasiaglögit ovat Niemen mukaan kiinnostava vaihtoehto kokeilunhaluisille.
– Hieman totutusta poikkeavilla mauilla ne saattavat innostaa sellaistakin, joka ei perinteisimmistä glögeistä niin perusta.
Alkon lähes 30 erilaisen glögin valikoima kattaa niin perinteisimmät suomalaisille tutut klassikkoglögit, Keski-Euroopan joulutoreilta tutut, vähemmän makeat glühwein-hehkuviinit kuin jälkiruokien makumaailmasta ammentavat fantasiaglögit, alkoholittomia glögejä unohtamatta.
– Tämän vuoden glögeissä on jokaiselle jotain, Niemi lupaa.
Klassisten glögien rinnalle suosioon ovat nousseet erityisesti marjaiset glögit, jotka yhdistävät joulun mausteet ja metsämarjat uudella tavalla.
– Tämän vuoden glögeistä löytyy melkeinpä koko Suomen marjakattaus. Makua tuovat esimerkiksi mustikka, katajanmarja, mustaherukka, puolukka, mansikka ja punaherukka.
Yhä useampi kuluttaja etsii glögiltä myös visuaalisuutta ja elämyksellisyyttä, Niemi kertoo.
Kauniisti koristeltu glögicocktail tai -mocktail, jossa on esimerkiksi appelsiiniviipaleita, rosmariinia tai marjoja, voi olla illan kohokohta.
– Glögi voi olla näyttävä alkumalja tai osa jälkiruokaa. Juoman ulkonäkö ja tarjoilutapa ovat nousseet tärkeiksi osiksi kokonaiselämystä.