Evan tentti: PS-edustaja kertoi leikkauskohteensa, Kurvista näpertely huvitti – “Perussuomalaiset on demarien linjoilla“

”Sinne on palkattu vähän sellaista laiskaa keskijohtoa ja projektikekkulaa.”
Politiikka

Perussuomalaisilla ei ole esittää mitään realistisia säästökohteita, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ryöpytti oppositiopuoluetta Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) webinaarissa.

Kurvinen sai vahvistuksen käsitykselleen, kun perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelää pyydettiin listaamaan talouden kokonaisuuksia, joista olisi varaa leikata.

Mäkelä totesi, että julkisessa taloudessa peruspalvelut ja turvallisuus on pantava etusijalle.

Lappeenrantalainen arvioi, että Kaakkois-Suomen vaalipiirissä olisi varaa karsia kaupunginteatterien ja kaupunginorkesterien määrää.

Lisäksi Mäkelä etsisi säästöjä organisaatioiden tehostamisesta.

– Julkinen sektori on imenyt liikaa vaikutteita kansainvälisten pörssiyhtiöiden toimintakulttuurista. Sinne on palkattu vähän sellaista laiskaa keskijohtoa ja projektikekkulaa.

Mäkelä ehdotti, että jatkossa juuri keskijohtoa tulisi tehostaa, jotta julkiselle sektorille jäisi ”tekeviä käsiä tekemään niitä oikeita töitä”.

PS-edustaja mainitsi myös, että ministeriöistä löytyy liikaa ylijohtajia.

Kurvinen ei malttanut olla kommentoimatta Mäkelän leikkauslistaa.

– Kuuntelin jotenkin hämmästyneenä ja hieman huvittuneena perussuomalaisten leikkauskohteita. Organisaatioiden tehostaminen ja kulttuurilaitokset kiinni – kyllä odotin vähän enemmän.

Keskustapomo huomautti, että leijonanosa valtion menoista käytetään sote-palveluihin, sosiaaliturvaan ja koulutukseen.

– Sanoisin nyt näin, että (perussuomalaisten) näpertely huvittaa. Siis teatterit kiinni ja ylijohtajat pois. Varmaan on niin, että ylijohtajia on liikaa ja pestejä voidaan vähentää, mutta ei sieltä mitään merkittäviä säästöjä saada, Kurvinen päivitteli.

– Perussuomalaiset on demarien linjoilla – mitään säästöjä ei voi tehdä.

Kurvinen itse näki, että sosiaali- ja terveysmenojen kasvua pitää hillitä sote-uudistuksen avulla.

– Muuten meillä kunnat kippaa.

Toinen merkittävä säästökohde olisi asumistuki, joka nielee noin kaksi miljardia euroa.

Kurvinen kokee, että nykyinen asumistuki aiheuttaa yhteiskunnallisia haittavaikutuksia, kun tuet valuvat asuntosijoittajien taskuun.

– Vaurastuminen on sinänsä hyvä ja kannatettava asia, mutta ei kai sen buustaaminen ole julkisen sektorin tehtävä.

Keskustalaisen mukaan asumistuki aiheuttaa myös aluepoliittisia ongelmia, koska se kannustaa rakentamaan kaupunkeihin ”tehoyksiöitä- ja kaksioita”.

Kommentit (4)

 • Lukija90

  Seuraavan hallituksen pitää perata uuteen uskoon esim. STM. Miksei muutkin ministeriöt. Niissä veronmaksajan raha makaa laiskasti. Siilojohtaminen pois ja tilalle kokonaispoikittaisnäkemystä asioihin. Korona näytti meille tämänkin epäkohdan koko maan hallinnassa kriisiaikana. Milloin kansalaiset laajasti tietää,että valtion raha kunnan lisäksi on sinulta verotettua rahaa joko henkilökohtaisesti ja/tai yrityksesi kautta. Tätä rahastusta vasemmistoliitto,Sdp ja vihreät rakastaa. Mutta kepu? Mutta kepu!

 • Lukija67

  Kurvisen keskusta sen sijaan näperteli 5000 turvealan yrittäjää kortistoon

 • Lukija4

  Onko Suomen Uutiset näinkin totuuden vastaisesti uutisoineet? Toivoisi todella, että vaikeuksissa olevan turvealan uutisia perusteltaisiin vähintäänkin tosiasioilla.

 • Lukija55

  Valtion henkilöstömenot olivat BKTstä vuonna 2019 1,9% ja valtion menoista 8,1%. Henkilöstöstä suurin osa on puolustusvoimissa ja poliisissa. Ministeriöissä on 7,5%. Jos sieltä ottaa vaikka 20% pois, säästöt ovat n. 70 miljoonaa vuodessa. Kyllä tuo näpertelyltä tuntuu.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen