Etelä-Suomen avi kiristää kokoontumisrajoituksia kolmen sairaanhoitopiirin alueella

Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirit ovat leviämisvaiheessa, Etelä-Karjalassa epidemia on perustasolla
Koronarajoitukset

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla joulukuussa, kertoo Etelä-Suomen aluehallinvirasto (avi).

Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa huomisesta alkaen. Rajoitus on voimassa 20. joulukuuta asti.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kielto koskee yli 50 hengen kokoontumisia, ja se on voimassa koko joulukuun.

–  Edellä mainittuja henkilömäärärajoja pienempiä tilaisuuksia voi järjestää, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, avi painottaa tiedotteessaan.

Päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Avin toimivalta ei ylety yksityisiin tilaisuuksiin.

–  Sairaanhoitopiirit ja kunnat ovat antaneet yksityistilaisuuksien järjestämisestä suosituksia, joita jokaisen on syytä noudattaa omalta osaltaan, tiedotteessa lisätään.

Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirit ovat ilmoittaneet epidemian olevan alueellaan leviämisvaiheessa. Etelä-Karjalassa epidemia on edelleen perustasolla.