MTV: "Esiboomeri" Antti Kurvisesta tuli tiktokkaaja – nuorisoministeri sai sometähdeltä opastusta TikTokin saloihin

Sosiaalinen media

Nuorisoasioista vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) on liittynyt nuorison suosimaan TikTok-sovellukseen, MTV kertoo.

Ministeri sai opastusta sosiaalisen median palvelun käyttöön mestarilta, 16-vuotiaalta yrittäjänä toimivalta Luka Väisäseltä. Väisäsellä on palvelussa yli 90 000 seuraajaa.

– Kun nuorisoasiat kuuluvat viran puolesta portfolioon, niin on mahtavaa, että tällainen esiboomeri pääsee juttelemaan oikeiden nuorten kanssa, Kurvinen kuvaili MTV:n aamulähetyksessä.

Boomeri-termi nousi yleiseen tietoisuuteen, kun pääministeri Sanna Marin käytti sitä sosiaalisessa mediassa. Boomerilla viitataan henkilöön, joka on ajastaan jäljessä tai jonka nuoriso näkee olevan mielipiteiltään ja ilmaisultaan kalkkeutunut.

Moni, kuten 35-vuotias Kurvinen usean ikäisensä tavoin käyttää termiä myös itseironisesti todetessaan, ettei ole ihan teini tai parikymppinenkään enää, eikä tiedä kaikista uusista villityksistä.

Kurvinen tapasi Luka Väisäsen Job Shadow-päivän johdosta. Väisänen pääsi päiväksi seuraamaan ministerin työpäivää.

– Ainakin näki, että päivä oli tosi täyteen pakattu. Oli mielenkiintoista seurata, Väisänen kertoo MTV:lle.

– Luka on nuori yrittäjänalku ja kova someinfluensseri, annoin tehtävän perehdyttää mut ja mun avustajat TikTokin saloihin. Innostuin lataamaan sen itsellenikin, Kurvinen sanoo.