“En myönnä enkä kiellä“ – Huhut Timo Soinin uudesta puolueesta saavat lisää vettä myllyyn HS:n haastattelussa

Politiikka

Timo Soini ei tyrmää Iltalehden tiistaisessa näkökulmakirjoituksessa esitettyjä spekulaatioita, joiden mukaan hän olisi kaikessa hiljaisuudessa perustamassa uutta puoluetta.

Soini sanoo Helsingin Sanomille, että Suomessa on suuri tarve uudelle puolueelle, joka muistuttaisi Veikko Vennamon perustamaa Suomen maaseudun puoluetta (SMP).

– SMP:n maine on erittäin hyvä ja koko ajan nousussa, samoin kuin on Veikko Vennamon maine, Soini arvioi.

Iltalehden mukaan Soinin hankkeessa olisi kyse juuri SMP:n nostamisesta takaisin Suomen poliittiselle kartalle.

Soini ei myönnä eikä kiellä huhuja.

– Kyllä sinä minut tunnet, etten minä myönnä enkä kiellä, mutta sanon, että nykyhallitus on mätä eikä vanhoista puolueista ole mihinkään. Kraatterin kokoinen aukko on Suomen politiikassa täyttämättä, mutta se on toinen asia, kuka sen täyttää ja miten, ex-ulkoministeri sanailee HS:lle.

Soinista SMP:n herättely henkiin olisi realistinen projekti.

– Kuka uskoi jytkyyn, paitsi minä ja muutama muu? Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo ja vielä paremmin sille, joka tekee. Minä vain sanon, että tällainen tarve on. Ei se ole mihinkään poistunut.

– Nykyihmisellä on olotila, että ongelmia on kaikkialla, mutta pelastusta ei ole ole missään. Se on poliittisesti otollinen tilanne.

Iltalehden spekulaatioissa muun muassa Soini, kristillisdemokraatit ja siniset voisivat muodostaa yhdessä merkittävän poliittisen voiman.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ei halua edes kommentoida tällaisia huhuja.