”Emme olisi tutustuneet ilman politiikkaa” – Eveliina Leskelän ja Marjut Lehtosen ystävyydessä olennaista on yhteinen arvopohja

Suomenmaan juttusarjassa kepukaverit kertovat ystävyydestään
Ystävänpäivä

Marjut Lehtonen: Tutustuimme Eveliinan kanssa Oulun Keskustaopiskelijoissa. Vaikka opiskelimme luokanopettajiksi samassa yliopistossa, emme olleet aiemmin tavanneet. Eve toimi keskustanuorissa, minä taas keskustaopiskelijoissa.

Vajaassa parissa vuodessa meistä on tullut toisillemme hyviä ystäviä. Jaamme politiikan lisäksi kaikenlaisia asioita, huolia ja murheita.

Ilman keskustaa emme varmaan olisi kavereita, sillä taustamme ovat hyvin erilaiset. Kepukaveruudessa olennaista on yhteinen arvopohja. Keskustelemme paljon asioista, mutta riitaa emme ole saaneet aikaiseksi.

Pidämme yhteyttä viesteillä ja snapchatilla, tsemppaamme toisiamme. Välillä pöljäilemme ja heitämme vapaalle.

Eve oli aktiivisesti mukana myös eduskuntavaalityössäni. Eräänä iltana vaalien alla olimme ihan poikki, kuuntelimme keskustan vanhoja kampanjabiisejä ja nauroimme. Se oli tärkeä yhteinen hetki.

Eve on hirveän fiksu ja rohkea muikkeli. Hänen seuransa voimaannuttaa. Parasta hänessä ovat aitous ja iloisuus, tietty luonnonlapsimaisuus. Huumorintajumme mätsäävät hyvin yhteen.

Uskon, että ystävyytemme kestää halki elämän.

Eveliina Leskelä: Sotkamon puoluekokouksessa olin ensimmäistä kertaa kansallispuku päällä ja avajaisten lippuairuena. Siinä yhteydessä oli ihana päästä ikuistettavaksi hyvän ystävän kanssa.

Politiikka ei nimittäin ole vain vakavia asioita; sen kautta voi luoda ikuisia ystävyyssuhteita, jotka kantavat elämän eri vaiheissa.

Pohjois-Pohjanmaalla meillä on nuorten naisten porukka, jossa teemme yhdessä töitä keskusta-aatteen eteen. Heille voin kertoa asioita, joita muut eivät ymmärrä. Nytkin, kun ei ole kovin mediaseksikästä olla kepulainen, yhteisistä keskusteluista voimaantuu.

Marjut on äärettömän rohkea ja valovoimainen. Hän tekee määrätietoisesti töitä tavoitteidensa eteen ja on aina valmis kannustamaan muita. Kun itsellä loppu uskoo, Marjut valaa sitä lisää. Hänenkaltaisiaan tarvitaan päättäjien joukkoon.

Keskustan kautta olen tutustunut erilaisiin ihmisiin. Toivon, että politiikassa laajemminkin uskallettaisiin katsoa oman kuplan ulkopuolelle. Jos hakee ystäviä vain läheltä, ajattelu jää aika suppeaksi.

Kepukaverit-juttusarja ilmestyy Suomenmaan kuukausilehdessä. Voit tilata lehden täältä .