Adressinkerääjät väittävät ministerin häiriköineen heitä kauppakeskuksessa – Timo Harakan mukaan kyseessä on julkisuustemppu

Malmin lentoasema

Malmin lentoaseman ystävät -yhdistys väittää työministeri Timo Harakan (sd.) yrittäneen estää yhdistyksen jäseniä keräämästä nimiä adressiin keskiviikkona Helsingissä Viikin kauppakeskuksessa.

Järjestön puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoo tiedotteessa, että ministeri Harakka oli ensin kulkenut vapaaehtoisten kerääjien ohi, mutta palannut sitten moittimaan heitä kovaan ääneen.

Hyvösen mukaan ministeriä oli hermostuttanut erityisesti kerääjien päällä olleet huomioliivit, joissa oli Trafin (Liikenne- ja viestintävirasto) sponsorilogo.

Hyvösen mukaan kauppakeskuksen vartijan tulo paikalle rauhoitti tilanteen, mutta ministeri oli vielä palannut paikalle puistelemaan päätään.

Hyvösen mukaan nimenkerääjät olivat kokeneet tilanteen uhkaavaksi ja pitivät ministerin käytöstä järkyttävänä.

Prismajohtaja Tero Karhula Viikin Prismasta sanoo, ettei hänen tiedossaan ole mitään välikohtausta kauppakeskuksessa keskiviikkona.

Kauppakeskus tunnetaan myös nimellä Prisma-keskus. Karhula kertoo jutelleensa asiasta vuorossa olleen vartijan kanssa, joka oli kyllä nähnyt paikalla olleen adressinkerääjiä.

– Meidän vartijat eivät ole olleet millään tavalla osallisena, eikä heidän ole tarvinnut puuttua mihinkään. Eivätkä he ole huomanneet mitään härdelliä, Karhula toteaa STT:lle.

Työministerin erityisavustaja Piia Rekilä vahvistaa STT:lle, että ministeri Harakka oli paikalla Viikissä eilen.

Rekilän mukaan ministeri ei kuitenkaan kommentoi asiaa muuten, koska katsoo kyseisen järjestön hakevan tapauksella vain helppoa julkisuutta asialleen.

Malmin lentoaseman ystävät ry kertoo lähettäneensä Harakan käytöksestä selvityspyynnön työministeriöön.