Turun ja Helsingin kaupunginjohtajat: Rokotuksia syytä keskittää viimeistään silloin, kun riskiryhmät koko maassa rokotettu

Koronarokotukset

Sekä Turun että Helsingin kaupunginjohtajat kannattavat rokotusjärjestyksen muuttamista siinä vaiheessa, kun riskiryhmät ovat saaneet koronarokotteen.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve (kok.) sanoo, että koronarokotuksia on syytä keskittää Suomen vaikeimmille epidemia-alueille viimeistään sitten, kun riskiryhmät on koko maassa rokotettu.

Arve kommentoi esiin noussutta ehdotusta rokotusjärjestyksen muuttamisesta STT:lle lauantaina, päivä sen jälkeen kun poliisi aloitti Turussa kansainvälisten opiskelijoiden karanteenin ja eristyksen valvonnan.

–  Olen samaa mieltä kuin Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä (KRAR) siitä, että pandemian pahimmin vaivaamilla alueilla pitäisi kiirehtiä rokottamista. On syytä muistaa, että koronatilanne on ollut Turussa vaikea jo ennen tätä opiskelijoiden laajaa tartuntarypästä, kaupunginjohtaja sanoi.

Arve myöntää, että rokotusjärjestyksen muuttaminen on vaikea asia. Hän kuitenkin painottaa, että osassa maata tartuntamäärät ovat paljon pienempiä kuin pääkaupunkiseudulla ja Turun seudulla.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) suhtautuu myönteisesti rokotusjärjestyksen muuttamiseen tartuntojen yleisyyden mukaisesti sen jälkeen, kun riskiryhmät on rokotettu. Vapaavuori otti asiaan kantaa Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

–  On hyviä perusteita ajatella, että alueilla, missä on enemmän tartuntoja, rokotettaisiin ehkä vähän etupainotteisesti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ilmoitti lauantaina, että koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa reilut 724  000 ihmistä. Määrä kasvoi perjantaista yli 23  000:lla. Rokotteen toisen annoksen saaneita oli yli 87  500.